Tejfölös karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
koszider
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
268
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1070
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 164.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
268
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 99.9 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1223.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 658.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 714 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 228 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 699 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
1070
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
71
kcal
Elkészítés
- A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk. Egyben hagyjuk.
- Sós vízben puhára főzzük. Állapotát legkönnyebben a torzsájánál ellenőrizhetjük: ha itt könnyedén bele tudunk szúrni, biztos, hogy mindenütt puha. Leszűrjük, lecsepegtetjük. (A főzőlevéből levest készíthetünk.)
- Egy tűzálló tálat kivajazunk, a karfiolt beleültetjük. A maradék vajat a rózsák közé dugdossuk, a tejföllel pedig vastagon bevonjuk. (Még most is sózhatjuk.)
- Addig sütjük, míg kedvünk szerint meg nem pirul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 101 alkalommal
- Receptkönyvben: 188
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 18094
- Feltöltés dátuma: 2012. október 12.
Ajánló
Ez egy príma köret, ünnepi alkalmakra is jó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Valahogy így készül a lengyel karfiol is, de ne, ne szórjuk meg zsemlemorzsával, mert épp a csodás, pirult szaftját szívja fel! Ha valaki nem akarja úgy megpirítani, ahogy én szoktam (foltos barnára), csak addig süsse, míg a tejföl láthatóan "megdermed" a karfiol tetején. Szerintem a rántott hús legparádésabb körete, de akár magában is fogyasztható (pl. hideg rántott hússal).