r
Nosalty Logó

Tejfölös karalábéleves zöldségekkel és vajgaluskával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Tejfölös karalábéleves zöldségekkel és vajgaluskával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A vajgaluskához

A díszítéshez

179
Kalória
2.8g
Fehérje
12.2g
Szénhidrátok
12.3g
Zsír
77g
Víz
54.5g
Koleszterin
2.2g
Rost
2.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

A díszítéshez

Összesen 179 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

A díszítéshez

Összesen 1435 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

A díszítéshez

Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 179 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7671.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    6625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    616.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2006 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12201 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    853 micro
Összesen 1435 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megpucoljuk, a karalábé levelét ne dobjuk ki, tartsuk meg, főleg a szép kicsiket a díszítéshez.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kicsi vajon pároljuk.
  3. A többi zöldséget úgy daraboljuk, hogy kb. egyszerre főjenek meg, aztán mehetnek a lábasba, fűszerezve kicsit párolódni.
  4. Az egészet felhúzzuk zöldségalaplével, nálam szokott lenni a fagyasztóban, de bio zöldségkockából készíthető gyorsan, utána fűszerezzük a levest, ha kell, és közepes lángon főzzük szinte puhára a zöldségeket.

A vajgaluskához

  1. Közben tojásból, olvasztott vajból és lisztből, kicsi sóval galuskatésztát keverünk, ezt szaggatjuk kanállal a levesbe.
  2. Egy kis lisztet simára keverünk tejföllel, felhúzzuk egy kis levessel, ezzel krémesítjük aztán az levest.

A díszítéshez

  1. Aprított karalábélevelet, a szárát kivágva, keverhetünk még a levesbe, sőt tálaláskor az apróbbal díszíthetjük, és még petrezselymet is szórhatunk rá. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A nyár zsengéje és a mi gyengénk, itt a karalábé! Roppanós, lédús, és a pucolt zöldségen kívül a levele is fogyasztható, sőt díszítőelemnek is zseniális, ne hagyjátok ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!