Tejfölös kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
38g tej21 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
A tetejére
Összesen
997
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 94.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 385 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
997
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.1 g
Zsír
-
Összesen 204.5 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 710 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2370.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 625 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 1071 mg
-
Nátrium 280 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 460.9 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 376.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1571 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 568 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 1541 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
3990
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet összekeverjük a csipet sóval. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, a lisztre öntjük, tojást és puha vajat adunk hozzá, és bedagasztjuk. Egy órán át kelni hagyjuk meleg helyen.
- Mikor megkelt a tésztánk, kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
- 5-6 cm széles csíkokra vágjuk hosszában a tésztát, majd megsodorjuk, és 3 ilyen sodort tésztából fonatot készítünk, és belefektetjük a tepsibe. Új fonat, az előző mellé fektetjük. Kicsit széthúzzuk, hogy teljesen betakarja a tepsi alját, és "koppanásig" érjen mind a négy oldalán (nem baj, ha nagyon vékony, úgyis nő még!). Letakarjuk, hadd pihenje ki magát.
- Amíg a tészta pihen, fogjuk a tejfölt, feltesszük főni, és 1-2 jó evőkanál vajat adunk hozzá. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a vaj teljesen el nem olvad. Közben ízlés szerint megsózzuk (én úgy szeretem, ha éppencsak sós).
- Mikor ez készen van, ráöntjük a tepsiben lévő tésztánkra, és előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütöm, míg a tejföl aranysárga lesz a tetején.
- Mikor kész, kivesszük, és azon melegében borsot őrölünk rá. (Ízlés szerint, de ne sajnáljuk ;-D)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x60 (kb)
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 8214
- Feltöltés dátuma: 2012. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az egyik kedvenc sütim. Nemrég kaptam meg a receptet anyutól, az ő barátnője sütötte sokat, majd anyu is eltanulta. Sajnos (?) nem tudom, milyen, mikor kihűl, azt a süti sosem élte túl. :-)