r
Nosalty Logó

Tejfölös kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 997 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3990 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 997 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1541 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 3990 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a csipet sóval. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, a lisztre öntjük, tojást és puha vajat adunk hozzá, és bedagasztjuk. Egy órán át kelni hagyjuk meleg helyen.
  2. Mikor megkelt a tésztánk, kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
  3. 5-6 cm széles csíkokra vágjuk hosszában a tésztát, majd megsodorjuk, és 3 ilyen sodort tésztából fonatot készítünk, és belefektetjük a tepsibe. Új fonat, az előző mellé fektetjük. Kicsit széthúzzuk, hogy teljesen betakarja a tepsi alját, és "koppanásig" érjen mind a négy oldalán (nem baj, ha nagyon vékony, úgyis nő még!). Letakarjuk, hadd pihenje ki magát.
  4. Amíg a tészta pihen, fogjuk a tejfölt, feltesszük főni, és 1-2 jó evőkanál vajat adunk hozzá. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a vaj teljesen el nem olvad. Közben ízlés szerint megsózzuk (én úgy szeretem, ha éppencsak sós).
  5. Mikor ez készen van, ráöntjük a tepsiben lévő tésztánkra, és előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütöm, míg a tejföl aranysárga lesz a tetején.
  6. Mikor kész, kivesszük, és azon melegében borsot őrölünk rá. (Ízlés szerint, de ne sajnáljuk ;-D)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x60 (kb)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 8214
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptkategóriák

Az egyik kedvenc sütim. Nemrég kaptam meg a receptet anyutól, az ő barátnője sütötte sokat, majd anyu is eltanulta. Sajnos (?) nem tudom, milyen, mikor kihűl, azt a süti sosem élte túl. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...