r
Nosalty Logó

Tejfölös gulyásleves csirkeszárnnyal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Liluu
Tejfölös gulyásleves csirkeszárnnyal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

543
Kalória
25.2g
Fehérje
54.9g
Szénhidrátok
24.9g
Zsír
323.7g
Víz
170.4g
Koleszterin
6.2g
Rost
7.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 543 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 2176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 99 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    323.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6279 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 543 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2764 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1228 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1294.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2824 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25115 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 2176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    480 micro
  • β-karotin
    1146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket (krumpli, hagyma, répa) megpucoljuk, megmossuk, felvágjuk - a krumpit kockákra, a répát karikákra, a hagymát szintén felkockázzuk (vagy leturmixoljuk - ajánlom azoknak, akik nem szeretnek aprítani).
  2. Ezután a csirkeszárnyakat is alaposan megmossuk, és az esetleges rajt maradt tollakat eltávolítjuk.
  3. A hagymát kevés olajon fonnyasztjuk, majd levesszük a tűzről, és beletesszük a fűszerpaprikát.
  4. Felengedjük kevés vízzel, visszatesszük a tűzre, és beletesszük a szárnyakat, a krumplit, a répát, majd ízlés szerint sózzuk/ételízesítőt adunk hozzá, és borsozzuk. Öntünk rá még vizet, hogy ellepje az alapanyagokat.
  5. Addig főzzük, amíg minden megpuhul benne, néha megkeverjük.
  6. Amikor minden puha, elkészítjük a galuskát: egy kis tálba beleütjük a tojást, adunk hozzá tetszés szerint lisztet, majd vizet (annyit, hogy ne legyen nagyon folyós, inkább többször keveset), és jól összekeverjük.
  7. Beleszaggatjuk a galuskát forrásban lévő levesbe, jól megkeverjük.
  8. Végül mehet a tejföl, egy kis levessel felhígítjuk, hogy ne csomósodjon össze, és úgy öntjük bele.
  9. Hagyjuk, hogy egyet "rottyanjon", majd lezárjuk, és kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 80 perc

Ezúttal csirkeszárnnyal készítettem el, igazán finom lett! Ajánlom mindenkinek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Toszkán bableves

Íme egy mennyei toszkán bableves, ami 30 perc alatt el is készül a Candy által biztosított főzőlapon. Háromszorosan is hat ránk, hiszen már messziről egy léleksimogató illattal ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!