r
Nosalty Logó

Tejfölös gulyásleves csirkeszárnnyal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Liluu
Tejfölös gulyásleves csirkeszárnnyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 543 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 2176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 99 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6279 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 543 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2764 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1228 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1294.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2824 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25115 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 2176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    480 micro
  • β-karotin
    1146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket (krumpli, hagyma, répa) megpucoljuk, megmossuk, felvágjuk - a krumpit kockákra, a répát karikákra, a hagymát szintén felkockázzuk (vagy leturmixoljuk - ajánlom azoknak, akik nem szeretnek aprítani).
  2. Ezután a csirkeszárnyakat is alaposan megmossuk, és az esetleges rajt maradt tollakat eltávolítjuk.
  3. A hagymát kevés olajon fonnyasztjuk, majd levesszük a tűzről, és beletesszük a fűszerpaprikát.
  4. Felengedjük kevés vízzel, visszatesszük a tűzre, és beletesszük a szárnyakat, a krumplit, a répát, majd ízlés szerint sózzuk/ételízesítőt adunk hozzá, és borsozzuk. Öntünk rá még vizet, hogy ellepje az alapanyagokat.
  5. Addig főzzük, amíg minden megpuhul benne, néha megkeverjük.
  6. Amikor minden puha, elkészítjük a galuskát: egy kis tálba beleütjük a tojást, adunk hozzá tetszés szerint lisztet, majd vizet (annyit, hogy ne legyen nagyon folyós, inkább többször keveset), és jól összekeverjük.
  7. Beleszaggatjuk a galuskát forrásban lévő levesbe, jól megkeverjük.
  8. Végül mehet a tejföl, egy kis levessel felhígítjuk, hogy ne csomósodjon össze, és úgy öntjük bele.
  9. Hagyjuk, hogy egyet "rottyanjon", majd lezárjuk, és kész.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6975
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 01.

Ajánló

Mielőtt tálalom, kicsontozom a szárnyakat, hogy evés közben ne kelljen vele bajlódni! Lehet bele tenni petrezselymet, fehérrépát, fokhagymát, kevés őrölt köményt, még jobb íze lesz! Legjobb, ha pogácsával fogyasztjuk! Így főételnek is tökéletesen megfelel. Jó étvágyat! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezúttal csirkeszárnnyal készítettem el, igazán finom lett! Ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...