r
Nosalty Logó

Tejfölös erdei gyümölcs torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
sziszka_05
Tejfölös erdei gyümölcs torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Omlós tészta

Krém

521
Kalória
6.7g
Fehérje
68.8g
Szénhidrátok
23.7g
Zsír
67.2g
Víz
82.4g
Koleszterin
758.4mg
Rost
36.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Omlós tészta

Krém

Összesen 521 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Omlós tészta

Krém

Összesen 5212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Omlós tészta

Krém

Összesen 201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 521 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    236.8 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6382.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    2350 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    2195 mg
  • Nátrium
    1539 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688.3 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    672.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1582 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 5212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

Omlós tészta

  1. A hozzávalókból omlós tésztát készítünk.
  2. Egy kapcsos tortaformát kikenünk vajjal, és kilisztezzük.
  3. Aki ügyes, az kinyújtva beleillesztheti a tésztát a formába úgy, hogy a forma szélére is felérjen. Aki nem annyira jártas még a konyhában (mint én), egyszerűen csak kézzel belenyomkodja a tésztát a formába úgy, hogy felérjen a forma oldalára is.
  4. Míg elkészül a krém, a hűtőbe tesszük a tortaformát.
  5. Bemelegítjük a sütőt 180 fokra.

Krém

  1. A tejből, cukorból és a két vaníliás pudingból a szokásos módon pudingot készítünk.
  2. A forró pudingba -állandó kevergetés mellett- beleöntjük a 80 dkg tejfölt.
  3. Az így kapott krémet beleöntjük az omlós tésztával kibélelt tortaformában.
  4. Kb. 1 órát sütjük. Akkor jó, ha a tejfölös krém teteje kezd barnulni.
  5. Ne ijedjünk meg, mikor kivesszük a sütőből, a krém még "rezegni fog", de ahogy hűl, úgy szilárdul.
  6. A kihűlt tortára ráhalmozzuk a felolvasztott erdei gyümölcs mixet, és a csomagoláson való leírás szerint elkészítjük a tetejére a tortazselét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Horvátországban kapható a 20%-nál zsírosabb tejföl, én azzal szoktam készíteni. Viszont a rendes tejföllel is ugyanolyan finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A család tortája

Ezt a különleges tortát a sokszínűség ihlette. Tele van különféle gyümölcsökkel, különböző ízekkel, és ami a legfontosabb, egy nagy adag szeretettel!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!