r
Nosalty Logó

Tejfölös eper

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Teamami
Tejfölös eper
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1156 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 578 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    89 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    391 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 1156 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk, levelétől, szárától megtisztítjuk, feldaraboljuk..
  2. Krumplinyomóval összepasszírozzuk úgy, hogy kissé darabos maradjon, majd ezen állapotában lecukrozzuk és állni hagyjuk.
  3. Mihelyst finom, édes lé képződik alatta rázuttyantjuk a tejfölt (én fahéjjal is megszórom, mert nagyon szeretem az ízét), és jól összekeverjük.
  4. Behűtjük, mellyel hagyjuk, hogy az íze összeérjen. (Nagyon nehéz megállni, hogy ne falja fel az ember gyereke azonnal.)
  5. Nagy melegben üdítő uzsonna, netán vacsora, amikor a hőségtől semmi nem esik jól. Természetesen az édessége kinél-kinél eltérhet. Jó étvágyat ehhez a nagyszerű finomsághoz!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7181
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös eper
Teamami 3 recept

Évekkel ezelőtt egy kedves barátom ismertette meg velem a receptet, addig nem tudom, hol éltem, mert nem is hallottam róla. Azóta viszont alig várom a friss epret, hogy elkészítsem, de gerilla módon mélyhűtöttből és konzerv eperből is létrehoztam már. Nem összetévesztendő a gyümölcsös joghurttal, mert egészen más az íze. Mivel érzésből készítem, a mértékegységek nem pontosak, de mindenkinek jó kísérletezést. A megadott arány körülbelüli, alapnak jó. Egyéb édesítőkkel is elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...