r
Nosalty Logó

Tejfölös csirkemájpaprikás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Tejfölös csirkemájpaprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1591.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6752 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1454 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6689 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2859 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.9 g

Zsír

  • Összesen
    204.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    3773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7958.8 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    881 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    109 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    4538 mg
  • Nátrium
    942 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2493.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    33760 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    167 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    138 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7269 micro
  • Kolin:
    2205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33445 micro
  • α-karotin
    673 micro
  • β-karotin
    3272 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    14294 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 4776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    407 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A paradicsomot, paprikát egy tálkába kicsi darabokra felaprítjuk.
  2. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, s egyenesen erre aprítjuk a hagymát. Nemcsak üvegesre pároljuk, hanem kissé barnára sütjük.
  3. Ha megpirult a hagyma, lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, összekavarjuk, majd ráöntjük a paradicsomot, paprikát, beleszórjuk a fűszereket, elkavarjuk, felöntjük a vízzel, s fedő alatt pároljuk, hogy a zöldségek szétfőjenek (ha aprócska darabok lesznek benne, nem baj, úgy a jó, s a paradicsomnak a héját nem húztam le), körülbelül 30-35 percig. Időnként átkavarjuk.
  4. Ezalatt a májat megtisztítjuk, megmossuk, a tésztát - mindenki ízlésének megfelelően - kifőzzük, most rövid cső volt a soros! :)
  5. Ha már jónak ítéljük meg az alapot, hozzáöntjük a májat, elkavarjuk, tovább főzzük együtt, körülbelül 20 perc alatt megpuhul. Azután beleöntjük a tejfölöket, jól elkavarjuk, s még 5-10 percig rotyogtatjuk együtt őket. Ha kész, elzárjuk a hőt, állni hagyjuk egy keveset.
  6. Én a pörköltekhez sosem használok lisztet, a hagyma és a többi zöldségféléktől finom, sűrű szaftja lesz! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 7392
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A máj nagyon megosztó étel....én nagyon-nagyon-nagyon, de nagyon imádom....ahogyan én készítem :)…..az egy tévhit, hogy a sótól megkeményedik a máj....én - több évtizede - mindig sóztam az elejétől a májételeket, s nagyon puhák maradtak....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...