r
Nosalty Logó

Tejeskávé torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Tejeskávé torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

Összesen 3026 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

Összesen 260 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    238.9 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2498.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1982 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 3026 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

Elkészítés

tészta hozzávalói

  1. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és kanál vízzel habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a liszt és darált dió elegyét, egyneművé keverjük.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, majd a kész tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg piros nem lesz a teteje; tűpróbával ellenőrizzük. A megsült tésztát kivesszük a formából, a papírt lehúzzuk róla, hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt tésztát visszatesszük az eredeti formába, így kerül rá a krém.

krém hozzávalói

  1. A tejszínt elkezdjük habbá verni, amikor már krémszerű, hozzáadjuk a habfixálót, és ezzel is verjük pár percig.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt. Kikeverjük, majd megfelezzük a krémet.
  3. A krém egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot.
  4. A kakaóport és a kávét 1-2 teáskanál vízzel simára keverjük, majd 2-3 részletben a krém másik feléhez adjuk. Kóstoljuk közben, így az ízlésünknek megfelelően lesz kávés a krém, illetve cukrot is tudunk még hozzáadni, ha szükséges! Ha gyerekeknek készül, használhatunk cappuccino port vagy koffeinmentes kávét is.
  5. A formába visszatett tésztára simítjuk a kávés krémet, amit megszórhatunk 1 evőkanálnyi kakaóporral. Erre rásimítjuk a fehér krémet.
  6. A sütit 3-4 órára hűtőbe tesszük. 3 órányi hűtés után még ilyen (enyhén) lágy a krém, mint a képen. Másnapra keményebb lesz. Avagy 2-3 órára fagyasztóba tesszük, és parfétortaként kínáljuk. Mindkét verzióban zseniális!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6229
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 06.

Ajánló

Könnyed, krémes, előre elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Koffeinista vagyok... így amikor az egyik kedvenc angol nyelvű oldalamon felfedeztem ezt a sütit, tudtam, el fogom készíteni. Persze nem én lennék, ha recepthű maradtam volna: változtattam ezt, azt... :-D Az eredmény: finom, könnyű, krémes, rafinált, enyhén kávés... éééés pár szeletet betettem a fagyasztóba: parfétortaként is tökéletes! Zseniális! Nagyon jól variálható, írom az ötleteimet: 1. Az eredeti tésztaalap 5 tojásos kakaós piskóta volt, én ennél rafináltabbnak éreztem, ha van a tésztában darált dió, mogyoró, esetleg mandula. A liszt/darált magok/kakaó aránya bárhogy variálható, csak a tojások mennyiségének feleljen meg. A vizes piskóta szerintem könnyebb (és takarékosabb), így ezt választottam. Lisztből bármilyet használhatunk: rizsliszt, kukoricaliszt, gm. lisztkeverék v. ha nem cél a gluténmentesség, akkor sima liszt, rétesliszt. 2. A krémbe tett cukor mennyisége a család ízlése szerint változtatható. Nálunk elég volt a két kanálnyi, az eredetiben 75 gr-ot ír. 3. A két krémréteg közé szórtam kakaóport (ez lehet cukrozott is), nekem tetszik benne. 4. Előre elkészíthető, fagyasztható, finom... kell ennél több?

Hozzávalók

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...