Tejeskávé torta
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
tészta hozzávalói
krém hozzávalói
-
83g habtejszín243 kcal
-
42g tejföl83 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
7g porcukor26 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
tészta hozzávalói
-
220g tojás277 kcal
-
8g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
40g rizsliszt146 kcal
-
26g dió170 kcal
-
0g só0 kcal
krém hozzávalói
-
500g habtejszín1460 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
tészta hozzávalói
-
18.8g tojás24 kcal
-
0.7g víz0 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
3.4g rizsliszt13 kcal
-
2.2g dió15 kcal
-
0g só0 kcal
krém hozzávalói
-
42.8g habtejszín125 kcal
-
21.4g tejföl42 kcal
-
2.1g habfixáló8 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 110.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 330 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 238.9 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2498.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 737 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1007 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.7 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 661.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2015 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 713 mg
-
Retinol - A vitamin: 1982 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 986 micro
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Hozzávalók
tészta hozzávalói
krém hozzávalói
-
500 ml habtejszín
-
250 ml tejföl
-
2 púpozott ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
2 teáskanál instant kávé
Elkészítés
tészta hozzávalói
- A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját a cukorral és kanál vízzel habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a liszt és darált dió elegyét, egyneművé keverjük.
- Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, majd a kész tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük.
- 170 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg piros nem lesz a teteje; tűpróbával ellenőrizzük. A megsült tésztát kivesszük a formából, a papírt lehúzzuk róla, hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt tésztát visszatesszük az eredeti formába, így kerül rá a krém.
krém hozzávalói
- A tejszínt elkezdjük habbá verni, amikor már krémszerű, hozzáadjuk a habfixálót, és ezzel is verjük pár percig.
- Hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt. Kikeverjük, majd megfelezzük a krémet.
- A krém egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot.
- A kakaóport és a kávét 1-2 teáskanál vízzel simára keverjük, majd 2-3 részletben a krém másik feléhez adjuk. Kóstoljuk közben, így az ízlésünknek megfelelően lesz kávés a krém, illetve cukrot is tudunk még hozzáadni, ha szükséges! Ha gyerekeknek készül, használhatunk cappuccino port vagy koffeinmentes kávét is.
- A formába visszatett tésztára simítjuk a kávés krémet, amit megszórhatunk 1 evőkanálnyi kakaóporral. Erre rásimítjuk a fehér krémet.
- A sütit 3-4 órára hűtőbe tesszük. 3 órányi hűtés után még ilyen (enyhén) lágy a krém, mint a képen. Másnapra keményebb lesz. Avagy 2-3 órára fagyasztóba tesszük, és parfétortaként kínáljuk. Mindkét verzióban zseniális!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6225
- Feltöltés dátuma: 2014. május 06.
Ajánló
Könnyed, krémes, előre elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Koffeinista vagyok... így amikor az egyik kedvenc angol nyelvű oldalamon felfedeztem ezt a sütit, tudtam, el fogom készíteni. Persze nem én lennék, ha recepthű maradtam volna: változtattam ezt, azt... :-D Az eredmény: finom, könnyű, krémes, rafinált, enyhén kávés... éééés pár szeletet betettem a fagyasztóba: parfétortaként is tökéletes! Zseniális! Nagyon jól variálható, írom az ötleteimet: 1. Az eredeti tésztaalap 5 tojásos kakaós piskóta volt, én ennél rafináltabbnak éreztem, ha van a tésztában darált dió, mogyoró, esetleg mandula. A liszt/darált magok/kakaó aránya bárhogy variálható, csak a tojások mennyiségének feleljen meg. A vizes piskóta szerintem könnyebb (és takarékosabb), így ezt választottam. Lisztből bármilyet használhatunk: rizsliszt, kukoricaliszt, gm. lisztkeverék v. ha nem cél a gluténmentesség, akkor sima liszt, rétesliszt. 2. A krémbe tett cukor mennyisége a család ízlése szerint változtatható. Nálunk elég volt a két kanálnyi, az eredetiben 75 gr-ot ír. 3. A két krémréteg közé szórtam kakaóport (ez lehet cukrozott is), nekem tetszik benne. 4. Előre elkészíthető, fagyasztható, finom... kell ennél több?