r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldborsós tészta húsgombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nyihaj
Tavaszi zöldborsós tészta húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

húsgombóc

mártás

tálalás

Összesen 932 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

húsgombóc

mártás

tálalás

Összesen 3725 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

húsgombóc

mártás

tálalás

Összesen 209 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1923 micro
Összesen 932 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.6 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6008 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    2869 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1409 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1566 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7693 micro
Összesen 3725 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

húsgombóc

mártás

tálalás

Elkészítés

húsgombóc

  1. A vöröshagymát apróra szeljük. A fokhagymát összezúzzuk. A fűszerekkel együtt a darált húshoz keverjük.
  2. Belereszeljük a citromhéjat. Ez a titkos összetevő, szigorúan tilos kihagyni!
  3. Összegyúrjuk a darált hússal a hagymákat, fűszereket. Pingponglabdányi húsgombócokat gyúrunk belőle.
  4. Kevés olajon megsütjük, félretesszük.

mártás

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd a főzővizéből félreteszünk 150 ml-t.
  2. Egy serpenyőbe tesszük a kimért főzővizet és a 150 ml tejszínt. Sózzuk, zöldborssal kicsit fűszerezzük. Beletesszük a húsgombócokat, és összeforraljuk az egészet.
  3. Hozzáadjuk a borsót, és 3-4 perc alatt puhára pároljuk.

tálalás

  1. A kifőtt tésztát a mártásba keverjük.
  2. Apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg, majd a tányéron, tálaláskor reszelt parmezánnal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4883
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 17.

Ajánló

Könnyed vacsora vagy ebéd. Tavaszi, friss. Nem drága étel. Csakis és szigorúan citromhéjjal a darált húsban! Nagyon rafinált lesz tőle - nem tolakodó, hanem aromás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A BBC GoodFood angol oldalán találtam a receptet, onnan fordítottam, változtattam picit. Már jó régen kinéztem magamnak, aztán mindig hiányzott egy-egy hozzávaló, vagy valami mást főztem. Ma sor került rá, és nagyon-nagyon finom! Friss, könnyed! Zsenge, friss borsóból ismételni fogom!

Hozzávalók

húsgombóc

mártás

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...