Tavaszi rakott spárga
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
125g darált pulykahús144 kcal
-
33g rizs116 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
83g tejföl163 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
622
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g zöldspárga140 kcal
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
130g rizs465 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2492
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
46.8g zöldspárga7 kcal
-
23.4g darált pulykahús27 kcal
-
6.1g rizs22 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
15.4g tejföl31 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
118
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 895.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 343.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 829 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1247 micro
Összesen
622
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 147 g
Zsír
-
Összesen 144.6 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 650 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3580.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 607 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 1738 mg
-
Nátrium 719 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1374.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1103 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 315 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 737 micro
-
Kolin: 494 mg
-
Retinol - A vitamin: 820 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 3315 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4988 micro
Összesen
2492
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
-
500 g darált pulykahús
-
130 g rizs
-
3 ek olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
2 ek vaj
-
330 g tejföl
-
2 ek vaj
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- A zsenge zöldspárgát megmossuk, az alsó, fás részeit letörjük vagy levágjuk. Közben egy edényben vizet melegítünk.
- A lobogó vízbe beletesszük a spárgát, 1-1,5 percig benne hagyjuk, majd egy konyhai fogó segítségével kivesszük őket. A spárga főzővizét semmiképpen ne öntsük ki , ezzel fogjuk megfőzni a rizst.
- Tehát a rizst öntsük fel a spárga főzőlevével, adjunk hozzá egy pici sót, majd alacsony lángon, nagyjából 10 percig főzzük, amíg megpuhul.
- Vágjuk apróra a vöröhagymát és fokhagymát, majd pár evőkanál olívaolajon dinszteljük meg. Ha kellően üveges, adjuk hozzá a darált húst (ekkor fűszerezhetjük is sóval, borssal, szerecsendióval és őrölt fűszerköménnyel), majd emelejük a hőt és pirítsuk le.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd jöhet a jénai vagy egy nagyobb tepsi, vajazzuk ki, majd jöhet a rétegezés: első rétegben helyezzük egymás mellé a spárgák felét, majd a következő réteggel a félre tett rizzsel fedjük le, ezután következik egy réteg darált hús, legvégül ismét egy réteg spárga. Legvégül öntsük le vagy kanalazzuk rá a tejfölt, és mehet a sütőbe!
- Légkeveréses funkción süssük össze - nagyjából 30 perc alatt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x26
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5942
- Feltöltés dátuma: 2024. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
189 recept
A rakott kel vagy a rakott zöldbab tavaszi verziója, amiben a zöldspárgával kerül a rétegek legaljára és tetejére.