r
Nosalty Logó

Tavaszi rakott spárga

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Tavaszi rakott spárga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    829 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 622 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    147 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3580.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1374.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3315 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4988 micro
Összesen 2492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsenge zöldspárgát megmossuk, az alsó, fás részeit letörjük vagy levágjuk. Közben egy edényben vizet melegítünk.
  2. A lobogó vízbe beletesszük a spárgát, 1-1,5 percig benne hagyjuk, majd egy konyhai fogó segítségével kivesszük őket. A spárga főzővizét semmiképpen ne öntsük ki , ezzel fogjuk megfőzni a rizst.
  3. Tehát a rizst öntsük fel a spárga főzőlevével, adjunk hozzá egy pici sót, majd alacsony lángon, nagyjából 10 percig főzzük, amíg megpuhul.
  4. Vágjuk apróra a vöröhagymát és fokhagymát, majd pár evőkanál olívaolajon dinszteljük meg. Ha kellően üveges, adjuk hozzá a darált húst (ekkor fűszerezhetjük is sóval, borssal, szerecsendióval és őrölt fűszerköménnyel), majd emelejük a hőt és pirítsuk le.
  5. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd jöhet a jénai vagy egy nagyobb tepsi, vajazzuk ki, majd jöhet a rétegezés: első rétegben helyezzük egymás mellé a spárgák felét, majd a következő réteggel a félre tett rizzsel fedjük le, ezután következik egy réteg darált hús, legvégül ismét egy réteg spárga. Legvégül öntsük le vagy kanalazzuk rá a tejfölt, és mehet a sütőbe!
  6. Légkeveréses funkción süssük össze - nagyjából 30 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 54
  • 7 napos nézettség: 1707
  • Össznézettség: 4663
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi rakott spárga
Hering András 166 recept

A rakott kel vagy a rakott zöldbab tavaszi verziója, amiben a zöldspárgával kerül a rétegek legaljára és tetejére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek