r
Nosalty Logó

Tavaszi rakott spárga

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Tavaszi rakott spárga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    829 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 622 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    147 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3580.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1374.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3315 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4988 micro
Összesen 2492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsenge zöldspárgát megmossuk, az alsó, fás részeit letörjük vagy levágjuk. Közben egy edényben vizet melegítünk.
  2. A lobogó vízbe beletesszük a spárgát, 1-1,5 percig benne hagyjuk, majd egy konyhai fogó segítségével kivesszük őket. A spárga főzővizét semmiképpen ne öntsük ki , ezzel fogjuk megfőzni a rizst.
  3. Tehát a rizst öntsük fel a spárga főzőlevével, adjunk hozzá egy pici sót, majd alacsony lángon, nagyjából 10 percig főzzük, amíg megpuhul.
  4. Vágjuk apróra a vöröhagymát és fokhagymát, majd pár evőkanál olívaolajon dinszteljük meg. Ha kellően üveges, adjuk hozzá a darált húst (ekkor fűszerezhetjük is sóval, borssal, szerecsendióval és őrölt fűszerköménnyel), majd emelejük a hőt és pirítsuk le.
  5. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd jöhet a jénai vagy egy nagyobb tepsi, vajazzuk ki, majd jöhet a rétegezés: első rétegben helyezzük egymás mellé a spárgák felét, majd a következő réteggel a félre tett rizzsel fedjük le, ezután következik egy réteg darált hús, legvégül ismét egy réteg spárga. Legvégül öntsük le vagy kanalazzuk rá a tejfölt, és mehet a sütőbe!
  6. Légkeveréses funkción süssük össze - nagyjából 30 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5937
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi rakott spárga
Hering András 182 recept

A rakott kel vagy a rakott zöldbab tavaszi verziója, amiben a zöldspárgával kerül a rétegek legaljára és tetejére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...