r
Nosalty Logó

Tavaszi napsugár

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Tavaszi napsugár
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

479
Kalória
14.6g
Fehérje
53.7g
Szénhidrátok
20.6g
Zsír
100.6g
Víz
59.3g
Koleszterin
2.4g
Rost
830.3mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3824 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 227 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1747 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    1226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    100.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1790 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3884 micro
Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    164.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13976.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1765 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1711 mg
  • Nátrium
    9809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    804.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    1280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14322 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31072 micro
Összesen 3824 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1853 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Jól dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit. Mikor összeállt, formáljunk belőle egy nagy gombócot, és takarjuk le folpackkal, amíg elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. A felengedett spenótot tegyük egy kisebb edénybe, és kis lángon, lassan kevergetve pároljuk el róla a nedvességet.
  2. Keverjük hozzá a ricottát, a tojást és a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze.
  3. A tésztát osszuk 2 része, és nyújtsunk belőle 2 darab kb. 30 cm átmérőjű kört (kitartás, nem könnyű kinyújtani!).
  4. Tegyük szilikonos sütőpapírral borított tepsire az egyik körlapot, szórjuk meg a zsemlemorzsával.
  5. A töltelék kb. 2/3-át osszuk el körben a tésztán, a szélétől kb. 2 cm-re. A maradék 1/3 tölteléket halmozzuk a tészta közepére. A tészta szélét ujjainkkal vizezzük be óvatosan, így jobban fog tapadni.
  6. Fedjük be az egészet óvatosan a másik tésztalappal, széleit villával nyomkodjuk össze, a felesleget vágjuk le körben pizzavágóval (így szép szabályos lesz a széle).
  7. A tészta közepét óvatosan borítsuk le egy kisebb tállal, majd körben haladva, kb. 3 centinként vágjuk be a tésztát a tál széléig, és az így kapott kis bevágásokat fordítsuk ki 90 fokkal.
  8. Mikor körbeértünk a tésztán, vegyük le a tálat a közepéről, és villával óvatosan szurkáljuk meg a tál helyét a tésztában. (Tetejét lekenhetjük tojással.)
  9. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készül el.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Igazi tavaszváró finomság! Kiváló sörkorcsolyának vagy egy könnyed vacsorának. Recept forrása: italianchips.com

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!