Tavaszi napsugár
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
479
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
90g olívaolaj796 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
22g só0 kcal
Töltelék
Összesen
3824
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1747 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 1226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 100.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1790 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3884 micro
Összesen
479
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 116.6 g
Zsír
-
Összesen 164.8 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 475 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13976.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 1765 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 433 mg
-
Foszfor 1711 mg
-
Nátrium 9809 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 429.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 804.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1994 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 96 micro
-
K vitamin: 1280 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 686 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 800 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14322 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31072 micro
Összesen
3824
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 833.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 585 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 854 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1853 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- Jól dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit. Mikor összeállt, formáljunk belőle egy nagy gombócot, és takarjuk le folpackkal, amíg elkészítjük a tölteléket.
Töltelék
- A felengedett spenótot tegyük egy kisebb edénybe, és kis lángon, lassan kevergetve pároljuk el róla a nedvességet.
- Keverjük hozzá a ricottát, a tojást és a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze.
- A tésztát osszuk 2 része, és nyújtsunk belőle 2 darab kb. 30 cm átmérőjű kört (kitartás, nem könnyű kinyújtani!).
- Tegyük szilikonos sütőpapírral borított tepsire az egyik körlapot, szórjuk meg a zsemlemorzsával.
- A töltelék kb. 2/3-át osszuk el körben a tésztán, a szélétől kb. 2 cm-re. A maradék 1/3 tölteléket halmozzuk a tészta közepére. A tészta szélét ujjainkkal vizezzük be óvatosan, így jobban fog tapadni.
- Fedjük be az egészet óvatosan a másik tésztalappal, széleit villával nyomkodjuk össze, a felesleget vágjuk le körben pizzavágóval (így szép szabályos lesz a széle).
- A tészta közepét óvatosan borítsuk le egy kisebb tállal, majd körben haladva, kb. 3 centinként vágjuk be a tésztát a tál széléig, és az így kapott kis bevágásokat fordítsuk ki 90 fokkal.
- Mikor körbeértünk a tésztán, vegyük le a tálat a közepéről, és villával óvatosan szurkáljuk meg a tál helyét a tésztában. (Tetejét lekenhetjük tojással.)
- 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készül el.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2485
- Feltöltés dátuma: 2014. március 17.
Ajánló
A tölteléket ízlésünknek megfelelően variálhatjuk: készülhet pl. cottage cheese-ből medvehagymával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
Igazi tavaszváró finomság! Kiváló sörkorcsolyának vagy egy könnyed vacsorának. Recept forrása: italianchips.com