r
Nosalty Logó

Tárkonyos-csirkemájas leves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tárkonyos-csirkemájas leves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

185
Kalória
13.3g
Fehérje
19.8g
Szénhidrátok
6.3g
Zsír
200.4g
Víz
224.4g
Koleszterin
4.4g
Rost
7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    200.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2080 micro
  • α-karotin
    1864 micro
  • β-karotin
    4465 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2504.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    801.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10127 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1656 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8320 micro
  • α-karotin
    7454 micro
  • β-karotin
    17860 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    102 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    698 micro
  • β-karotin
    1672 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 69 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a kacsazsíron elkezdjük dinsztelni.
  2. A megtisztított zöldségeket a gyufaszálnál kicsit vastagabb csíkokra vágjuk, vagy reszeljük, majd a hagymához adjuk és együtt tovább dinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, majd végül a tárkonyt, keverünk rajta néhányat és felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel, sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor forr a leves hozzáadjuk a tejbe áztatott (az áztatás el is hagyható, akinek nincs kedve hozzá), lecsöpögtetett és megtörölt csirkemájakat.
  5. Az újabb forrás után, közepes lángon kb. 20 percig főzzük a levest.
  6. Az utolsó percekben hozzáadjuk a tejszínt, néhány percig főzzük, majd a tűzről levéve utolsó mozzanatként ízesítjük frissen facsart citromlével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A hűvös idő beálltával gyakran készítek melengető leveseket. Egy téli napon, a rendelkezésemre álló alapanyagokból találtam ki ezt a finom levest. Sokkal jobb lett, mint amire számítottam. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Egy trükk: ha a csirkemájat tejbe áztatjuk, a véres lé kiázik belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!