r
Nosalty Logó

Tápiókapuding mangó coulis-val

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
eztettem
Tápiókapuding mangó coulis-val
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pudinghoz

A coulis-hoz

Összesen 326 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pudinghoz

A coulis-hoz

Összesen 1304 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pudinghoz

A coulis-hoz

Összesen 122 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 326 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1818 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 1304 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A coulis-hoz

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A gyöngyöket 2-szeres mennyiségű hideg vízben áztatjuk 10 percig (cc. 2,5 dl).
  2. A kókusztejet felmelegítjük a megzúzott citromfűvel, aztán hagyjuk kicsit hűlni (hogy legyen ideje a citromfű-aromának átjárni a kókusztejet). (Főzés előtt a citromfű eltávolítandó részlet.)
  3. A10 perc végén a gyöngyöket a maradék vízzel, a kókusztejjel és a cukorral feltesszük főzni: pár perc alatt "opálosan áttetszővé" (Stahl) és kocsonyássá válnak ők.
  4. A meghámozott mangót leszedjük a magról, és a cukorral + a levelekkel botmixerrel pürésítjük. (A coulis sűrű szósz pürésített és lecsöpögtetett gyümölcsből vagy zöldségből.)
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6739
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Receptkategóriák

Tápiókapuding mangó coulis-val
eztettem 39 recept

(Az eztettem-en tanulmány-részletességű áttekintés a tápióka mibenlétéről... :) ) Mi történik a mangóval, ha nekiengedem a botmixert, mialatt dagadnak a gyöngyök? Újabb recipe elmélyült konyhatechnológiai ismeretek híján lévő kispajtásoknak.

Hozzávalók

A pudinghoz

A coulis-hoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...