Tahinis padlizsánkrém fenyőmaggal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
178
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
532
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
135
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 95.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
178
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 44.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 765.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 287.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 441 micro
Összesen
532
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánt meghámozzuk, kockákra vágjuk.
- Az olívaolajat egy serpenyőbe felforrósítjuk, hozzáadjuk a padliszánkockákat, és puhulásig sütjük. Sóval, cayenne borssal és fokhagymával ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
- A padlizsánt a citromlével pürésítjük, hozzákeverjük a tahinit és a petrezselyemzöldet.
- A pürét egy kis tálba tesszük, fenyőmaggal megszórjuk, és petrzselyemzölddel díszítjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6641
- Feltöltés dátuma: 2011. október 01.
Ajánló
Tálaljuk friss lepénykenyérrel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy masfemásféle padlizsánkrém. Egy keleti előétel.