Tahinis-gyömbéres püspökkenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 34% Zsír
Összesen
589
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 34% Zsír
Összesen
3530
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 649.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
589
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.3 g
Zsír
-
Összesen 245.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3899.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 980 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 414 mg
-
Foszfor 1910 mg
-
Nátrium 483 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.8 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 120.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 842 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 373 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 515 micro
Összesen
3530
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 13.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
393
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A puha vajat a cukorral és a sóval, kézi mixerrel krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Majd hozzákeverjük a reszelt gyömbért, a tahinit és a krémsajtot, és legvégül a mandulával és a sütőporral elkevert lisztet.
- A tésztát egy sütőpapírral bélelt 26x10x7 cm-es formába simítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-55 perc alatt megsütjük.
- Kivesszük, kb. 10 percet hagyjuk hűlni, majd a formából kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4642
- Feltöltés dátuma: 2017. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy finom, különleges ízvilágú sütemény. A kihűlt süteményt szórjuk meg porcukorral.