r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye lecsós burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Szűzpecsenye lecsós burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    336 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    146 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4889.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1613 mg
  • Nátrium
    2643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    385 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    2056 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1525 micro
Összesen 2167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 95 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nagyjából 2 cm vastag sertésszűzérméket mindkét oldalán megsózzuk-borsozzuk.
  2. Vékonyan felkarikázzuk a burgonyát, majd felforrósítjuk a napraforgóolajat, és kisütjük a szeleteket. Ha kész, lecsepegtetjük, és megsózzuk.
  3. Amíg sül a krumpli, szép, vékonyan felszeleteljük a hagymát, a paradicsomot és a paprikát.
  4. Egy olyan serpenyőben, amit sütőben is lehet használni, felforrósítjuk az olívaolajat és a vajat, majd kisütjük a szűzérméket, oldalanként 2-3 perccel számolva. Ha kész, kiszedjük, és félretesszük.
  5. A hússütésből hátramaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikakarikákat. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával és a köménnyel, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és 10 perc alatt összesütjük az egészet.
  6. A kész lecsóra helyezzük a krumpliszeleteket és a szűzérméket. 180°C-ra előmelegített sütőben 5 percig pirítjuk, hogy szép aranybarna és ropogós legyen a burgonya.
  7. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 654
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 156
  • Össznézettség: 143713
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertésszűz, lecsó, burgonya - külön-külön is mennyeiek tudnak lenni, hát még ha egybesütjük őket! Mondjuk pont így.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...