r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye lecsós burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Szűzpecsenye lecsós burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

541
Kalória
29.7g
Fehérje
25g
Szénhidrátok
36.5g
Zsír
336g
Víz
88.8g
Koleszterin
4.6g
Rost
5.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    336 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    146 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4889.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1613 mg
  • Nátrium
    2643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    385 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    2056 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1525 micro
Összesen 2167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A nagyjából 2 cm vastag sertésszűzérméket mindkét oldalán megsózzuk-borsozzuk.
  2. Vékonyan felkarikázzuk a burgonyát, majd felforrósítjuk a napraforgóolajat, és kisütjük a szeleteket. Ha kész, lecsepegtetjük, és megsózzuk.
  3. Amíg sül a krumpli, szép, vékonyan felszeleteljük a hagymát, a paradicsomot és a paprikát.
  4. Egy olyan serpenyőben, amit sütőben is lehet használni, felforrósítjuk az olívaolajat és a vajat, majd kisütjük a szűzérméket, oldalanként 2-3 perccel számolva. Ha kész, kiszedjük, és félretesszük.
  5. A hússütésből hátramaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikakarikákat. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával és a köménnyel, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és 10 perc alatt összesütjük az egészet.
  6. A kész lecsóra helyezzük a krumpliszeleteket és a szűzérméket. 180°C-ra előmelegített sütőben 5 percig pirítjuk, hogy szép aranybarna és ropogós legyen a burgonya.
  7. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Sertésszűz, lecsó, burgonya - külön-külön is mennyeiek tudnak lenni, hát még ha egybesütjük őket! Mondjuk pont így.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!