r
Nosalty Logó

Szülinapi marcipános csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Szülinapi marcipános csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta hozzávalói

Krém hozzávalói

Díszítése

Összesen 474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta hozzávalói

Krém hozzávalói

Díszítése

Összesen 5674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta hozzávalói

Krém hozzávalói

Díszítése

Összesen 366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    351.6 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2660 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.7 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1737 micro
Összesen 5674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

Piskóta hozzávalói

Krém hozzávalói

Díszítése

Elkészítés

Piskóta hozzávalói

  1. 7 tojássárgájához hozzákeverünk 7 evőkanál kristálycukrot, majd az 5 evőkanál lisztet és a 2 evőkanál kakaóport. A 7 tojásfehérjéből pici sóval kemény habot verünk.
  2. A habot a tojássárgás masszához keverjük, majd belerakjuk a kerek tortaformába, amibe én előre szoktam rakni egy vékony géppapírt, amit méretre vágok, s piskótát sütünk belőle.
  3. Ha megsült a piskótánk, kihűtjük, s három felé vágjuk.

Krém hozzávalói

  1. A vajat szobahőmérsékleten megpuhítjuk, majd összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral.
  2. Ha már kihűlt a piskótánk, s felvágtuk, akkor felverjük a tejszínt, s ehhez a vajas-porcukros-kakaóporos masszához keverjük, s megtöltjük mind a két lapot, majd a harmadikat is rárakjuk, s azt is megkenjük, s a maradék tölteléket pedig a szélén is szépen eligazítjuk, elkenjük.

Díszítése

  1. A marcipánmasszákat pár óráig szobahőmérsékleten tartjuk.
  2. Amikor a tortánk már be van kenve a töltelékkel kívül-belül, akkor a piros marcipánmasszát egy nagyobb nylon zacskóra tesszük, amit megszórunk porcukorral, majd a marcipánmasszát is megszórjuk porcukorral, s erre is ráteszünk egy nagyobb nylon zacskót.
  3. Majd ezt nyújtófával szépen, egyenletesen kinyújtunk, közben természetesen forgatjuk, hogy aránylag kerek és vékony forma legyen belőle. Ha már kb. 1 mm-esre kinyújtottuk, akkor ügyesen a tortára rakjuk ezt a marcipánt, s szépen elegyengetjük a tetején és az oldalán is.
  4. Majd kinyújtjuk a fehér marcipánmasszát is, és kb. 4-5 cm-es csíkot vágunk belőle (azaz olyan széles csíkot vágunk belőle, amilyen magas lett a tortánk így megtöltve), s a torta oldalára illesztjük, nyomogatjuk.
  5. Ezután a torta tetejét egy kerekebb élű kés hátoldalával felcsíkozzuk kb. 2 cm távolságra egymástól, majd kereszt irányban is csíkokat húzunk a késsel, de ügyeljünk, hogy ne vágjuk el a marcipánmasszát. Utána elővesszük a díszgyöngyöt, s szépen elrendezgetjük a csíkok közt.
  6. Ha ez is készen van, akkor hűtőbe rakjuk pár órára. Én általában mindig délután vagy este elkészítem a tortát, s másnap ebéd után pedig felszeleteljük, s megesszük…
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1521
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Ajánló

Nagyon finom és mutatós torta! Tűzijátékkal és számos gyertyával díszítve köszöntöttük az ünnepeltet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom szülinapjára készítettem ezt a marcipános csokitortát. Nagyon tetszett mindenkinek, s nagyon finom is volt...

Hozzávalók

Piskóta hozzávalói

Krém hozzávalói

Díszítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...