Szülinapi marcipános csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta hozzávalói
-
32g tojás40 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
4 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0g só0 kcal
Krém hozzávalói
-
21g vaj149 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
6 kcal
-
17g növényi tejszín42 kcal
Díszítése
-
17g marcipán77 kcal
-
8g marcipán39 kcal
-
2g dekorgyöngy6 kcal
Összesen
474
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta hozzávalói
-
385g tojás484 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
46 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
0g só0 kcal
Krém hozzávalói
-
250g vaj1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
68 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
Díszítése
-
200g marcipán924 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
20g dekorgyöngy77 kcal
Összesen
5674
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta hozzávalói
-
24.8g tojás31 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
0g só0 kcal
Krém hozzávalói
-
16.1g vaj116 kcal
-
12.9g porcukor50 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
12.9g növényi tejszín32 kcal
Díszítése
-
12.9g marcipán60 kcal
-
6.5g marcipán30 kcal
-
1.3g dekorgyöngy5 kcal
Összesen
366
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
474
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.2 g
Zsír
-
Összesen 351.6 g
-
Telített zsírsav 188 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1802 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2660 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 1179 mg
-
Nátrium 673 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 565.7 g
-
Cukor 459 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 308.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2252 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 1056 mg
-
Retinol - A vitamin: 2220 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1737 micro
Összesen
5674
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
366
kcal
Hozzávalók
Piskóta hozzávalói
-
7 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
7 ek cukor
-
1 csipet só
Krém hozzávalói
-
25 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 dl növényi tejszín
Díszítése
Elkészítés
Piskóta hozzávalói
- 7 tojássárgájához hozzákeverünk 7 evőkanál kristálycukrot, majd az 5 evőkanál lisztet és a 2 evőkanál kakaóport. A 7 tojásfehérjéből pici sóval kemény habot verünk.
- A habot a tojássárgás masszához keverjük, majd belerakjuk a kerek tortaformába, amibe én előre szoktam rakni egy vékony géppapírt, amit méretre vágok, s piskótát sütünk belőle.
- Ha megsült a piskótánk, kihűtjük, s három felé vágjuk.
Krém hozzávalói
- A vajat szobahőmérsékleten megpuhítjuk, majd összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral.
- Ha már kihűlt a piskótánk, s felvágtuk, akkor felverjük a tejszínt, s ehhez a vajas-porcukros-kakaóporos masszához keverjük, s megtöltjük mind a két lapot, majd a harmadikat is rárakjuk, s azt is megkenjük, s a maradék tölteléket pedig a szélén is szépen eligazítjuk, elkenjük.
Díszítése
- A marcipánmasszákat pár óráig szobahőmérsékleten tartjuk.
- Amikor a tortánk már be van kenve a töltelékkel kívül-belül, akkor a piros marcipánmasszát egy nagyobb nylon zacskóra tesszük, amit megszórunk porcukorral, majd a marcipánmasszát is megszórjuk porcukorral, s erre is ráteszünk egy nagyobb nylon zacskót.
- Majd ezt nyújtófával szépen, egyenletesen kinyújtunk, közben természetesen forgatjuk, hogy aránylag kerek és vékony forma legyen belőle. Ha már kb. 1 mm-esre kinyújtottuk, akkor ügyesen a tortára rakjuk ezt a marcipánt, s szépen elegyengetjük a tetején és az oldalán is.
- Majd kinyújtjuk a fehér marcipánmasszát is, és kb. 4-5 cm-es csíkot vágunk belőle (azaz olyan széles csíkot vágunk belőle, amilyen magas lett a tortánk így megtöltve), s a torta oldalára illesztjük, nyomogatjuk.
- Ezután a torta tetejét egy kerekebb élű kés hátoldalával felcsíkozzuk kb. 2 cm távolságra egymástól, majd kereszt irányban is csíkokat húzunk a késsel, de ügyeljünk, hogy ne vágjuk el a marcipánmasszát. Utána elővesszük a díszgyöngyöt, s szépen elrendezgetjük a csíkok közt.
- Ha ez is készen van, akkor hűtőbe rakjuk pár órára. Én általában mindig délután vagy este elkészítem a tortát, s másnap ebéd után pedig felszeleteljük, s megesszük…
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1525
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.
Ajánló
Nagyon finom és mutatós torta! Tűzijátékkal és számos gyertyával díszítve köszöntöttük az ünnepeltet!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katrin
144 recept
Lányom szülinapjára készítettem ezt a marcipános csokitortát. Nagyon tetszett mindenkinek, s nagyon finom is volt...