r
Nosalty Logó

Születésnapi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Születésnapi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    297.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6077.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1798 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    1807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.6 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1530 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1496 micro
Összesen 5101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a vízzel és a cukorral, hozzátesszük a tojások sárgáját, elkeverjük, aztán bele a sütőporral elvegyített lisztet. Kibéleljük a tepsit, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  2. A tejben megfőzzük a pudingot, hagyjuk kihűlni, közben kikeverjük a margarint a porcukorral. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinnal.
  3. Kettévágjuk a kihűlt tésztát, és beletöltjük a pudingot.
  4. Kikeverjük a tejszínt a habfixálóval, és rákenjük a tésztára.
  5. Utána sablon segítségével rászórjuk a kakaóport.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32X20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20479
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 11.

Ajánló

Akinek drága a vett torta, nyugodtan nekiállhat, mert nagyon hamar megvan!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok tortát kell csinálnom a családnak, és nagyon igényesek, például marcipánt nem használhatok! De így is sikerült, és finom is!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...