r
Nosalty Logó

Sztrapacska Zora konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zora
Sztrapacska Zora konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sztrapacskához

A mártáshoz

Összesen 1389 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sztrapacskához

A mártáshoz

Összesen 5557 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sztrapacskához

A mártáshoz

Összesen 250 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1885.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 1389 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.4 g

Zsír

  • Összesen
    321 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7542.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1996 mg
  • Nátrium
    4403 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 5557 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A sztrapacskához

A mártáshoz

Elkészítés

A sztrapacskához

  1. Feltesszük a füstölt csülköt főni, a szalonnát felkockázzuk, és zsírjára pirítjuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Beleütjük a tojásokat, megsózzuk, borsozzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű legyen. Tehetünk bele pár ek búzadarát, ha keményebbre szeretnénk.
  3. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk egy olajos kanál segítségével. Amikor feljönnek a víz tetejére, még kb. 8 percig kell főzni. Ezután leszűrjük.
  4. Egy mély serpenyőbe beleöntjük a tejfölt és az apróra vágott fokhagymát. Melegítsük fe,l és tegyük hozzá a juhtúrót, kevergessük, amíg fel nem olvad. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Ebbe a mártásba tesszük a leszűrt galuskákat, jól átforgatjuk.
  6. Tálalásnál kiteszünk pár galuskát a tányérra, mellé egy kis főtt csülök, megszórjuk a sült szalonnával, és lilahagymát karikázunk a tetejére.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9230
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy pinceétteremben ettem egyszer ilyet, gondoltam, megcsinálom a magam változatát. Túl jól sikerült, azóta elég gyakran csinálom.

Hozzávalók

A sztrapacskához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...