r
Nosalty Logó

Szivárvány torta fehér csokis krémmel

5,0

3 ÉRTÉKELÉS81 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Szivárvány torta fehér csokis krémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

428
Kalória
10.8g
Fehérje
32.4g
Szénhidrátok
28.2g
Zsír
38.3g
Víz
184.4g
Koleszterin
303.3mg
Rost
22.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

Összesen 428 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

Összesen 5135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

Összesen 275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 428 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    338.1 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4054.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1632 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    459.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    1778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2943 micro
Összesen 5135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

A piskótákhoz

  1. Elkészítjük a 2 tojásos piskótákat. A narancs, citrom, lila és piros piskótákat sütjük ki először.
  2. Piskóta: 2 tojásfehérjét habbá verjük egy csipet sóval. Majd a két tojássárgáját 2 kanál kristálycukorral habbá verjük, és hozzáadunk 2 kanál lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert fehérjét. Végül a színezőt öntjük bele, amíg el nem érjük a tetszés szerinti színt.
  3. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük és megsütjük. Így sütjük ki a piskótákat egyenként, szín szerint. A kék és zöld színű piskótáknál a tojások sárgáját kihagyjuk a szebb szín érdekében.
  4. Ha megsültek a piskóták, hagyjuk kihűlni őket, és közben elkészítjük a krémet.
  5. A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, langyosan a mascarpone sajthoz keverjük.
  6. A Hulalát a habfixálókkal kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a csokis-mascarponéval.
  7. Végül a piskótákat tetszés szerint sorakoztatva megkenjük a krémmel.
  8. A külsejére tegyünk félre a krémből, és vonjuk be vele a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

2. házassági évfordulónkra sütöttem a tortát. Igaz, hogy nem a leggyorsabban elkészíthető torta, és sok benne az ételszínező, de azt hiszem, különleges alkalmakkor ez mind megengedett. Tényleg megérte a fáradságot, mert nem csak mutatós lett, hanem nagyon finom is:-)!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!