r
Nosalty Logó

Szivárvány muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Szivárvány muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 865 kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 6920 kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 334 kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 865 kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    228 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3533.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1172 g
  • Cukor
    920 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2099 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 6920 kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, és tovább keverjük. Kis idő után beleöntjük a kristálycukrot, a lisztet, a sütőport és a tejet is. (Egyéb hozzávalókat jobb nem beletenni, mert a vajkrém miatt, így is nagyon ízes lesz, nem kell a tésztának is tömény édesnek lennie.)
  3. A muffin formába tesszük a papírkosárkákat, és háromnegyedig töltjük őket a tésztával, majd betesszük őket sülni a sütőbe kb. 15 percre.
  4. Közben elkészítjük a vajkrémet (ez már tuti recept, és végre hófehér is lesz!). Az olvasztott vajat felverjük a legnagyobb fokozaton, legalább 10-15 percig keverjük, ez kicsit unalmas lesz, de így érjük el a kívánt fehérséget. Hozzáadjuk a tejfölt, és még 10-15 percig maxon keverjük. Közben gondosan átszitáljuk a porcukrot, és fokozatosan hozzáadjuk a vajhoz. Előbb-utóbb a kotyvalék kezd besűrűsödni és kifehéredni, az íze is isteni lesz. Ha a krém nem elég sűrű, adjunk hozzá még porcukrot, esetleg tejfölt, de vajat semmiképp!
  5. Ha a muffinok megsültek, kivesszük őket, és konyharuhán hagyjuk kihűlni (amíg meleg, tilos díszíteni!).
  6. Kb. 1:3 arányban szétosztjuk a vajkrémet, és a nagyobbik felébe kék ételfestéket csepegtetünk, közben folyamatosan keverjük egy villával, míg meg nem kapjuk az ég színét. Csínján bánjunk a festékkel, mert egészségtelen, és az íze sem a legjobb.
  7. Ha a muffinok kihűltek, vegyünk elő egy kenőkést, és óvatosan kenjük meg krémmel a tetejüket. Amennyire lehet, legyen egyenletes és sima felületű. Várjuk pár perceg, hogy a krém nagyjából megszilárduljon. A fehér krémet kiskanállal kanalazzuk rá, két oldalra két kis felhőt, de ne túl messze egymástól, mert a szivárvány össze fog esni, és szétfolyik az egész. A csíkos gumicukorból vágjunk le egy csíkot (5-6 cm), és nyomjuk bele a két végét a két fehér felhőbe.
  8. Tálalás előtt pihentessük pár órát, hogy a vajkrém megszilárduljon, és ne szóljunk a kicsiknek, hogy hova rejtettük, mert le fogják lopkodni róla a gumicukrot (az öcsém is ezt tette).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10558
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Ajánló

Tejjel, mézzel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szivárvány muffin
Fonott Kalács 77 recept

Egy ismerősöm linkelt be egy képet Facebookon, hogy ilyet süssek. Nagyon megtetszett, rögtön le is mentettem a képet, és elkezdtem kutatni a csíkos gumicukor után. Egész Monort végigjártam, míg végül az 1 Euró boltban találtam meg a feltekerten csomagolt extra hosszú cukorkát, és azonnal megvettem kettőt is belőle. Otthon a neten vajkrém recepteket kerestem, mivel a cápás muffiné nem sikerült túl jól, mert nem lett fehér, hanem sárga maradt, és a kék festéktől is csak zöldeskék lett. Ez tenger esetén nem is olyan nagy baj, de ha eget akarok a muffinomra, akkor már gáz. Egy amerikai cukrászoldalon találtam végül egy receptet, ami egész jól hangzott, de mikor elkezdtem csinálni, végül nem tettem bele a fele alapanyagot, amit írt, mert féltem, hogy elrontom. És végül nem bántam meg, mert ez a vajkrém lett maga a tökély. A felhőt először tejszínhabbal akartam csinálni, de az sajna akármilyen szépnek képzeltem, nem jött össze, túl puha és folyékony, nem tartja meg a szivárványt, úgyhogy végül az is vajkrémből készült. Az eredmény csúcs volt, először nem is mertünk enni belőle, aztán pár nap múlva, mikor már csak egy maradt a tálcán, de azon se volt gumicukor, az öcsém bejelentette, hogy ő lopta el. Tehát csak óvatosan! 

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...