r
Nosalty Logó

Szilveszteri sajtos ropi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Szilveszteri sajtos ropi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2387 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 597 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    177 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4661 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    2392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1822 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1739 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 2387 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 431 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval és a pirospaprikával, majd a kockázott hideg vajjal elmorzsoljuk.
  2. Most akkor be is kapcsolhatjuk a sütőt: légkeverés és 180 C.
  3. Hozzáadjuk a sajtot és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk.
  4. Vékonyra nyújtjuk, és derelyevágóval csíkokra vágjuk. Már rakhatjuk is a tepsikbe (nekem 2 tepsire fért rá). Megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal, mákkal, de bármilyen kedvenc szóróanyagunk mehet rá.
  5. Berakjuk az előmelegített sütőbe, és pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2957
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsuzsi lányom ajánlotta ezt a finom rágcsát, amit valahol a neten talált. Hát valóban nagyon egyszerű elkészíteni, viszont nem ártalmas, ha rögtön dupla mennyiséget készítünk... :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...