r
Nosalty Logó

Szilvás-rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Szilvás-rácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6783 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.2 g

Zsír

  • Összesen
    206 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3844.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    379 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1941 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1087.2 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    634 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1806 micro
  • β-crypt
    338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 6783 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, belekeverjük a cukrot, a sót és a szárított élesztőt.
  2. A többi alapanyagot is hozzáadva, rugalmas tésztát gyúrjuk. Ha szükséges, kevés tejet önthetünk hozzá. 20 percig letakarva pihentetjük.
  3. Eközben megmossuk és kimagozzuk a szilvát.
  4. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.
  5. A tészta 2/3-át lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra sodorjuk és beletesszük a tepsibe, amit előzőleg olajjal kikentünk.
  6. Érdemes a tésztából a tepsi oldalán körben peremet csinálni, mert így sütés közben nem folyik le róla a cukorszirup.
  7. A tészta tetejére egyenletesen rászórjuk a búzadarát, majd a vékony szeletekre vágott szilvával egyenletesen megrakjuk.
  8. Rászórjuk a szilva tetejére a fahéjas cukrot, a maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk és berácsozzuk a süteményünket.
  9. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 58050
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-rácsos
ze(n)derta 188 recept

Nem érdemes elaprózni a szilvás-rácsos készítését. Ez az adag egy nagy gáztepsihez elegendő, de pillanatok alatt elfogy...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...