r
Nosalty Logó

Szilvás pite mandulamorzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás pite mandulamorzsával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 3492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.5 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1199 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1339 micro
  • β-crypt
    215 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 3492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Morzsa

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztet, darált mandulát, a cukrot, vaníliás cukrot és a sót összekeverjük, beledaraboljuk a vajat, és a tojással együtt alaposan összegyúrjuk. A kapott tésztát fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A hűtőből kivéve a tésztát kinyújtjuk, és a piteformába tesszük, villával megszurkáljuk. Újabb 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni. Ezalatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Töltelék

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és felnegyedeljük. A créme fraiche-t a tojássárgákkal alaposan elkeverjük, hozzátesszük az egyik vaníliás cukrot, esetleg ízlés szerint cukrozzuk.
  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, és a sütőben 10 percig elősütjük.
  3. Az elősütött tésztát megkenjük a krémmel, eloszlatjuk rajta a szilvát. A morzsához a vajat, mandulát, lisztet és a vaníliás cukrot kézzel elmorzsoljuk, a szilva tetejére szórjuk. 35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1738
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy osztrák újságban találtam. Igazi őszi pite.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Morzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...