r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágicámdrágám
Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1001 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3998 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 1001 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4802.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2110 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.3 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2233 micro
  • β-crypt
    420 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1435 micro
Összesen 3998 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkeverjük az 50 dkg lisztet a sütőporral és az 5 dkg cukorral.
  2. Belemorzsoljuk a 12 dkg zsírt, hozzáadjuk még az 1 tojást, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágyan gyúrható tésztát kapjunk.
  3. A tészta nagyobb felét zsírozott tepsibe rakjuk.
  4. A 1,25 kg félbevágott szilvát egyenletesen, vastag rétegben a tészta tetejére tesszük, és bőven meghintjük fahéjas porcukorral.
  5. A maradék félretett tésztát a szilva tetejére helyezzük.
  6. A tészta tetejét jól megkenjük tojással, villával megszurkáljuk.
  7. Közepes tűznél szép pirosra sütjük.
  8. Négyszögletes darabokra vágjuk, és alaposan megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 14680
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Ajánló

Egy tartalmas leves után második fogásként ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás lepény Ágicámdrágám konyhájából
Ágicámdrágám 31 recept

A szilvás lepény receptjét egy keresztrejtvény megfejtésében találtam meg. Már akkor elhatároztam, hogy ha érik a szilva, ezt a receptet ki kell próbálnom. Nem is csalódtam, nagyon finomságos és egyszerűen elkészíthető. Kezdőknek is ajánlom egyszerűsége miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...