r
Nosalty Logó

Szilvás lepény 5. - kelt tésztás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás lepény 5. - kelt tésztás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    327.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    1671 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.8 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1637 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1498 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1602 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 5254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, egy evőkanál liszttel és egy evőkanál cukorral elmorzsolt élesztővel.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, csipetnyi sót, még egy kanál cukrot és kb. 1dl tejföllel jól kidolgozzuk.
  3. A tésztát zsírral vagy margarinnal alaposan megkent tepsibe nyomkodjuk, a tetejét kirakjuk kimagozott, félbevágott szilvával (a vágott felével felfelé legyen).
  4. Bőven megszórjuk cukros darált dióval, még egy fél óráig kelesztjük, majd forró sütőben háromnegyed óráig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18326
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Immár egy hónapja hivatalosan is feleségnek mondhatom magam. Két hete férjecskémmel a nászútunkra készültünk, és mivel Pestről indult a repülőnk, előtte nap meglátogattuk Nagyszüleimet, illetve a rokonságot, akik igencsak édesszájúak. Szeretem a szilvát, elég sok volt a hűtőben, ezért úgy gondoltam abból készítek nekik valami meglepit, így esett a választásom a szilvás lepényre. Nagyon nagy volt a sikere, még aznap elfogyott. A tésztája nem túl édes, azt pótolja a cukrozott dió a tetején.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...