r
Nosalty Logó

Szilvás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Milumano
Szilvás krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1047 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A csokimázhoz

Összesen 10489 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A csokimázhoz

Összesen 232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1047 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    477.1 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4046.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1473.1 g
  • Cukor
    819 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1836 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    521 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4099 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4523 micro
  • β-crypt
    277 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 10489 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátán három lapot sütünk belőle.
  2. Szilvás krém: 80 dkg szilvát apróra vágunk, és 8 dl vízbe puhára főzzük, amibe előtte belekevertünk 20 dkg cukrot és 1 kk fahéjat.
  3. Leszűrjük, eredeti recept szerint nem kell, de én összeturmixoltam a szilvát.
  4. A 8 dl vízből 1-2 dl-t kiveszünk, és elkeverjük benne 2 cs vaníliás pudingport, majd felfőzzük a maradék vízben. A szilvát belekeverjük.
  5. Vaníliás krém: 6 dl tejben elkeverünk 2 cs vaníliás pudingport, felfőzzük.
  6. Addig 20-25 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral, majd miután kihűlt, összekeverjük.
  7. Összeállítás: Egy lap - szilvás krém - lap - vaníliás krém - lap.
  8. Csokimáz elkészítése: A porcukrot, kakaót, olajat egy edénybe kimérjük, majd a forró, tényleg forró vízzel összekeverjük. Majd a süteményre öntjük.
  9. Fél napra vagy akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16051
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Ajánló

Én legközelebb viszont kicsit módosítok rajta. Vagy a vaníliás krém fog alulra kerülni, mert az szilárdabb, vagy a szilvás krémnél csökkentem a víz mennyiségét vagy 3 cs pudinggal csinálom. Kicsit lágy lett. De nagyon finom, azt garantálhatom.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Milumano 14 recept

Untuk a szilvás pitét...

Hozzávalók

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...