r
Nosalty Logó

Szilvás-diós lepény ahogy Elissa készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás-diós lepény ahogy Elissa készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    198.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2786.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    835.5 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    156 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 5508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba tesszük. Hozzáadunk egy tasak szalalkálit, majd összevegyítjük a liszttel. Ezután jöhet a cukor, egy egész tojás, az olvasztott margarin, a só.
  2. A hozzávalókat a tejjel félkemény tésztává gyúrjuk, majd ha összeállt, egy deszkán szép simává dolgozzuk. Az elkészült tésztát két részre osztjuk. Egy gáztepsit kikenünk olajjal, lisztezni nem kell!
  3. Az egyik tésztából akkora lapot nyújtunk, amekkora a tepsi, majd a lapot belesimítjuk a formába. Egy villával megszurkáljuk. Egy nagy üveg szilvalekvárral megkenjük, és rászórjuk a darált diót. A tészta másik felével teljesen lefedjük, és ezt is megböködjük villával.
  4. Egy egész tojással lekenjük, majd 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Még melegen leszórjuk porcukorral, majd hagyjuk kihűlni, és ezután fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 840
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégi vendégváró, gyorsan megvagyok vele, a gyerekek imádják. Többféle lekvárral el lehet készíteni, és darált dió helyett alternatívaként zsemlemorzsával is megszórható. A család nagy kedvence.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...