r
Nosalty Logó

Szilvalekvárral töltött bukta dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Szilvalekvárral töltött bukta dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tang zhong

Tészta

Töltelék és a tetejére

Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tang zhong

Tészta

Töltelék és a tetejére

Összesen 2559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tang zhong

Tészta

Töltelék és a tetejére

Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2921 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 2559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Töltelék és a tetejére

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1 dl hideg vízben 1 púpozott evőkanál tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.

Tészta

  1. Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk. Az élesztőt is csak belemorzsoljuk. Dagasztó programra kapcsoljuk.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé vesszük, kb. 30x10 cm-es lappá nyújtjuk.
  3. A tészta alsó részén végig töltjük kb. 3 ek szilvalekvárral, majd feltekerjük a tésztát, a végét összecsípjük, nehogy kifolyjon a lekvár.
  4. A töltött tésztacsíkon óvatosan kötünk egy laza csomót, és a tészta végeit maga alá hajtjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Tetejét megkenjük író és juharszirup 1:1 arányú keverékével, és megszórjuk durvára vágott dióval. Fél órát langyos helyen kelesztjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 25 perc alatt megsütjük.

Töltelék és a tetejére

  1. A tetejét író és juharszirup keverékével megkenjük, megszórjuk felaprított dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1275
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvalekvárral töltött bukta dióval
Évi néni 1830 recept

Fiam nagyon szereti a szilvalekvárral töltött kelt tésztákat. Bármikor nekiállnék neki megsütni, amit kíván.

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Töltelék és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...