r
Nosalty Logó

Szilvalekváros bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Szilvalekváros bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    228.5 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3155.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1549 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    757.4 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1942 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1325 micro
Összesen 5366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a vajjal. Az élesztőt egy kevés tejben (0,5 dl) a csipetnyi cukorral felfuttatjuk, hozzáöntjük a liszthez és a tojásokkal, a többi tejjel meg a cukorral összegyúrjuk. Lefóliázzuk, berakjuk a hűtőbe éjszakára.
  2. Másnap reggel kivesszük a tésztát és fél órát hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy könnyebb legyen kinyújtani. Kettéosztjuk, az egyik adagot 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük az egyik lekvárral, feltekerjük. A másik tésztával ugyanígy járunk el. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, megkenjük tojással.
  3. A sütőt begyújtjuk, amíg bemelegszik addig a tészta pihen/kel. Mielőtt berakjuk a sütőbe a bejgliket, mégegyszer megkenjük a tojással és megszurkáljuk villával (én teljesen átszúrom az aljáig). Pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 29 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 287
  • Össznézettség: 17883
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amíg a páromat nem ismertem meg, én csak diós meg mákos bejgliről hallottam. Ő pedig mondta, hogy a nagymamája gyakran sütötte szilvalekvárral. Nekem nincs semmi kifogásom ellene, mert szeretem, de először nagyon furcsán hangzott. Most már sárgabarack lekvárral is sütöm, és amióta hallottam, hogy minden süteménynél nyugodtan használhatunk fele arányban teljes kiőrlésű lisztet, azt is rakok bele. Persze ez nem minden tésztánál válik be, mert amikor valaminek az ízét már megszoktunk, nem könnyű az újakkal megbarátkozni. Én úgy vagyok vele, hogy tyúklépésben változtatom az étrendet, mert akkor könnyebb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...