Szilvalekváros bejgli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
69 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
2 kcal
-
17g tej9 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tojás6 kcal
A töltelékhez
-
25g szilvalekvár39 kcal
-
70 kcal
Összesen
448
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
830 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
300g szilvalekvár465 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
Összesen
5366
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
14g finomliszt51 kcal
-
46 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
11.2g tej6 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
A töltelékhez
-
16.8g szilvalekvár26 kcal
-
16.8g sárgabaracklekvár47 kcal
Összesen
300
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
448
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 79 g
Zsír
-
Összesen 228.5 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1078 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3155.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 554 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 390 mg
-
Foszfor 1549 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 757.4 g
-
Cukor 207 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 317.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1942 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 401 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 1910 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1325 micro
Összesen
5366
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
25 dkg vaj
-
5 dkg cukor
-
2 dkg friss élesztő
-
2 dl tej
-
1 csipet cukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
30 dkg szilvalekvár
-
30 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a vajjal. Az élesztőt egy kevés tejben (0,5 dl) a csipetnyi cukorral felfuttatjuk, hozzáöntjük a liszthez és a tojásokkal, a többi tejjel meg a cukorral összegyúrjuk. Lefóliázzuk, berakjuk a hűtőbe éjszakára.
- Másnap reggel kivesszük a tésztát és fél órát hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy könnyebb legyen kinyújtani. Kettéosztjuk, az egyik adagot 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük az egyik lekvárral, feltekerjük. A másik tésztával ugyanígy járunk el. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, megkenjük tojással.
- A sütőt begyújtjuk, amíg bemelegszik addig a tészta pihen/kel. Mielőtt berakjuk a sütőbe a bejgliket, mégegyszer megkenjük a tojással és megszurkáljuk villával (én teljesen átszúrom az aljáig). Pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 29 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 53
- 7 napos nézettség: 287
- Össznézettség: 17883
- Feltöltés dátuma: 2011. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
witch
735 recept
Amíg a páromat nem ismertem meg, én csak diós meg mákos bejgliről hallottam. Ő pedig mondta, hogy a nagymamája gyakran sütötte szilvalekvárral. Nekem nincs semmi kifogásom ellene, mert szeretem, de először nagyon furcsán hangzott. Most már sárgabarack lekvárral is sütöm, és amióta hallottam, hogy minden süteménynél nyugodtan használhatunk fele arányban teljes kiőrlésű lisztet, azt is rakok bele. Persze ez nem minden tésztánál válik be, mert amikor valaminek az ízét már megszoktunk, nem könnyű az újakkal megbarátkozni. Én úgy vagyok vele, hogy tyúklépésben változtatom az étrendet, mert akkor könnyebb.