Szilvadzsem fahéjjal és szegfűszeggel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
A fahéjas szilvadzsemhez
-
156g szilva68 kcal
-
44g cukor169 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g méz10 kcal
-
3g dzsemfix9 kcal
-
5g citromlé1 kcal
A szegfűszeges szilvadzsemhez
Összesen
508
kcal
- 0% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
A fahéjas szilvadzsemhez
-
1250g szilva541 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
25g méz76 kcal
-
25g dzsemfix73 kcal
-
40g citromlé9 kcal
A szegfűszeges szilvadzsemhez
Összesen
4065
kcal
- 0% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.2 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 271.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 561 micro
-
β-crypt 120 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
508
kcal
- 0% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1209.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1033.5 g
-
Cukor 993 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 2170.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 266 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 4492 micro
-
β-crypt 957 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1825 micro
Összesen
4065
kcal
- 0% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
A fahéjas szilvadzsemhez
A szegfűszeges szilvadzsemhez
Elkészítés
A fahéjas szilvadzsemhez
- Fahéjas szílva: A szilvát megpucoljuk és negyedeljük, majd lemérjük.
- A főzésre előkészített lábasba tesszük az 1. adag szilvát, a kimért cukrot, a dzsemfixet, a citromlét, a fahéjat és a mézet. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, kicsit rotyogtatjuk, majd botmixerrel igény szerint pépesítjük. Ha kellően pépes, visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett felforraljuk a kellő sűrűség eléréséig, de legalább 3-4 percet zubogva forraljuk. Vigyázni, mert nagyon fröcsköl!
- Az üvegeket még a főzés előtt előkészítjük, és rögtön beletöltjük a forró dzsemet az üveg pereméig. Jól lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk, majd visszaállítva hagyjuk kihűlni.
- Szegfűszeges szilva: az elkészítés ugyanaz, mint a fahéjasnál, csak a fűszerezés a következő: beletesszük az őrölt szegfűszeget, a narancsot (aki akarja, tegye bele csak a levét, de lehet úgy is, hogy a fehér héjat levesszük a húsáról), a mandulalikőrt, de ez el is hagyható.
- Az elkészítés az előzőek szerint.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 42759
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.
Ajánló
Télre érdemes "bespájzolni".
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Nem akartam hagyományos ízű szilvát, így összeollóztam.Egyik felét darabosabban hagytam. Igazából csak gondolatébresztőnek szántam ezt a leírást. A zselésítőkön tökéletesen leírták a munka menetét, és a mennyiséget, így csak egy kis "megbolondítással" lehet újat kihozni. Még fogok próbálkozni, pl. gyömbérrel, vaníliával és karamellizát cukorral.