r
Nosalty Logó

Szezámmagos burgonyasaláta retekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Szezámmagos burgonyasaláta retekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1416 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    417 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1903 micro
Összesen 353 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3272.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1445.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1669 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4948 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7610 micro
Összesen 1416 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30-35 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghántjuk, hűlni hagyjuk, majd durva darabokra vágjuk.
  2. A retkeket négybe, a hagymát gyűrűkre, a petrezselymet apróra vágjuk. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük, hűlni hagyjuk.
  3. A burgonyát elkeverjük a retekkel, hagymával és petrezselyemmel. A majonézt elkeverjük a joghurttal. Sóval, borssal ízesítjük, a burgonyára öntjük, jól összekeverjük. Ha szükséges, sóval, borssal fűszerezzük. Megszórjuk a szezámmaggal, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1966
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A salátát gazdagíthatjuk durvára vágott főtt tojással is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...