Szezámmagos burgonyasaláta retekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
353
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1416
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 818.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 361.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 417 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1237 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1903 micro
Összesen
353
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 77.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3272.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 977 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 908 mg
-
Nátrium 987 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1445.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 478 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 308 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1669 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 556 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4948 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7610 micro
Összesen
1416
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30-35 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghántjuk, hűlni hagyjuk, majd durva darabokra vágjuk.
- A retkeket négybe, a hagymát gyűrűkre, a petrezselymet apróra vágjuk. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük, hűlni hagyjuk.
- A burgonyát elkeverjük a retekkel, hagymával és petrezselyemmel. A majonézt elkeverjük a joghurttal. Sóval, borssal ízesítjük, a burgonyára öntjük, jól összekeverjük. Ha szükséges, sóval, borssal fűszerezzük. Megszórjuk a szezámmaggal, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1966
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A salátát gazdagíthatjuk durvára vágott főtt tojással is.