r
Nosalty Logó

Szerecsendiós csirkemell sajtos krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Konyhatündérke
Szerecsendiós csirkemell sajtos krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6793.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    2526 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1832 mg
  • Nátrium
    2031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    884.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1367 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2369 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3300 micro
Összesen 2173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, 2-3 cm vasta karikákra vágjuk.
  2. Egy edénybe lereszelünk sok sajtot (ízlés szerint), ráütünk 3 db tojást és a 3 dl tejet, jól elkeverjük.
  3. Jénai tál aljába egy kicsi olajat öntünk, belerakjuk a felkarikázott krumpli felét, sózzuk, majd leöntjük a sajtos,tojásos tejjel, majd ráhelyezzük a krumpli másik felét, sózzuk, és újra leöntjük a sajtos, tojásos tejjel.
  4. Letakarjuk, és előmelegített sütőbe betesszük sülni.
  5. A csirkemellet felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk.
  6. Egy edénybe 3 dl olajat öntünk. Szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezzük. Egy csokor petrezselyemzöldet felaprózunk, és azt is az olajba keverjük.
  7. A csirkemell szeleteket egyesével átforgatjuk ebben az olajban, és egymásra rakva bele is rakjuk az edénybe, hagyjuk ebben pácolodni.
  8. Serpenyőben pici olajat forrósítunk, a csirkemelleket úgy helyezzük bele, hogy minél több petrezselyemzöld rajta maradjon. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  9. A sajtos krumplival tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4495
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konyhatündérke 24 recept

Nagyon ízletes étel. Én készítettem hozzá zöldség salátát is. Tipp: Jól forgassuk át kézzel a hússzeleteket a pácban, hogy minden hús elég sok petrezselyemzöldet vegyen magára. Figyeljünk rá, hogy úgy tegyük oda sütni is, hogy sok petrezselyemzöld rajta maradjon, az aztán szépen rásül. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...