Szerecsendiós csirkemell sajtos krumplival
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Konyhatündérke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
2 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
75g trappista sajt264 kcal
-
75g tej42 kcal
Összesen
543
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
6 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
300g tej168 kcal
Összesen
2173
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
54.6g burgonya32 kcal
-
0.3g csirkemellfilé0 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
16.4g trappista sajt58 kcal
-
16.4g tej9 kcal
Összesen
119
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1698.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 631 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 508 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 221.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 592 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 825 micro
Összesen
543
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 116.4 g
Zsír
-
Összesen 121.6 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 913 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6793.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 2526 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 1832 mg
-
Nátrium 2031 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 884.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1367 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 761 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 1172 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2369 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3300 micro
Összesen
2173
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
10 közepes db burgonya
-
0.5 dkg csirkemellfilé
-
1 csokor petrezselyem
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 db tojás
-
300 g trappista sajt
-
3 dl tej
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, 2-3 cm vasta karikákra vágjuk.
- Egy edénybe lereszelünk sok sajtot (ízlés szerint), ráütünk 3 db tojást és a 3 dl tejet, jól elkeverjük.
- Jénai tál aljába egy kicsi olajat öntünk, belerakjuk a felkarikázott krumpli felét, sózzuk, majd leöntjük a sajtos,tojásos tejjel, majd ráhelyezzük a krumpli másik felét, sózzuk, és újra leöntjük a sajtos, tojásos tejjel.
- Letakarjuk, és előmelegített sütőbe betesszük sülni.
- A csirkemellet felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk.
- Egy edénybe 3 dl olajat öntünk. Szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezzük. Egy csokor petrezselyemzöldet felaprózunk, és azt is az olajba keverjük.
- A csirkemell szeleteket egyesével átforgatjuk ebben az olajban, és egymásra rakva bele is rakjuk az edénybe, hagyjuk ebben pácolodni.
- Serpenyőben pici olajat forrósítunk, a csirkemelleket úgy helyezzük bele, hogy minél több petrezselyemzöld rajta maradjon. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- A sajtos krumplival tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4495
- Feltöltés dátuma: 2012. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Konyhatündérke
24 recept
Nagyon ízletes étel. Én készítettem hozzá zöldség salátát is. Tipp: Jól forgassuk át kézzel a hússzeleteket a pácban, hogy minden hús elég sok petrezselyemzöldet vegyen magára. Figyeljünk rá, hogy úgy tegyük oda sütni is, hogy sok petrezselyemzöld rajta maradjon, az aztán szépen rásül.