r
Nosalty Logó

Szeplős szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Szeplős szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához:

Szeplőhöz:

Sütés:

Összesen 948 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához:

Szeplőhöz:

Sütés:

Összesen 5686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához:

Szeplőhöz:

Sütés:

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 948 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    250.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3900.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.9 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 5686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Szeplőhöz:

Sütés:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A cukrot a tojással, az étolajjal és a vaníliás cukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kefirt, a lisztben elkevert kakaóport és a szódabikarbónát.
  3. Alaposan kidolgozzuk.
  4. A masszát kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.

Szeplőhöz:

  1. A gesztenyemasszát villával áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a puha vajat, a vaníliás cukrot, a lisztet, a rumot, ízlés szerint cukrot, sima krémmé keverjük, és evőkanállal a kakaós tésztára szaggatjuk.
  3. A kétféle masszát ne keverjük össze!

Sütés:

  1. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük (tűpróba!).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3188
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 09.

Ajánló

Ha kihűlt, szeleteljük. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Az ünnepi asztalon is megállja a helyét!

Hozzávalók

Tésztához:

Szeplőhöz:

Sütés:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...