Szent György napi nyársak
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
A nyársakhoz
-
100g zöldspárga14 kcal
-
328 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
32g csiperkegomba7 kcal
-
12 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Az öntethez
Összesen
561
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
A nyársakhoz
-
400g zöldspárga56 kcal
-
200g mangalica szalonna1310 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
128g csiperkegomba27 kcal
-
49 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
Az öntethez
Összesen
2243
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
A nyársakhoz
-
17g zöldspárga2 kcal
-
8.5g mangalica szalonna56 kcal
-
17g padlizsán4 kcal
-
8.5g cukkini1 kcal
-
5.4g csiperkegomba1 kcal
-
2 kcal
-
7.7g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
Az öntethez
Összesen
94
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 757.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 444.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1156 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1566 micro
Összesen
561
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 189 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3030 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 1053 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 1183 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.1 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1777.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1234 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 469 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 168 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 714 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 4623 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6265 micro
Összesen
2243
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
A nyársakhoz
-
40 dkg zöldspárga
-
1 db padlizsán
-
1 db cukkini
-
2 db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
4 ek olívaolaj
Az öntethez
Elkészítés
A nyársakhoz
- A spárgasípokat grillezés előtt megmossuk, megtisztítjuk és a bütyköket levágjuk, majd harmadoljuk.
- A padlizsánt és a cukkínit karikákra, a paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, majd ismét félbe vágjuk.
- A hagymákat megtisztítjuk, majd félbevágjuk (kereszt irányban).
- A padlizsánt kissé besózzuk, és kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy keserű ízét elveszítse. Lecsepegtetjük és megtörölgetjük.
- A spárgasípokat egyesével szalonnacsíkokba tekerjük és felváltva a cukkínivel, padlizsánnal, paprikával, gombával és a hagymával a 4 nyársra ráhúzzuk.
- Az elkészült nyársakat olívaolajjal megkenjük, majd borssal, sóval, kevés kakukkfűvel fűszerezzük.
- Izzó parázs fölött forgatva lassan megsütjük.
- Keverőtálba öntjük a joghurtot, és habverővel jól elkeverjük. Sóval, porcukorral, ízesítjük, végül hozzáadjuk a finomra megvágott friss kaprot is.A kapros joghurtos öntetet adjuk a nyársak mellé.
- (Az elkészült nyársakhoz Gyuri sógorom kedvére sült burgonya köretet is tálaltunk:-). )
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18953
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 25.
Ajánló
Bor ajánlat Szent György-hegyi olaszrizling
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
Szent György napi nyársak: a kíváló kardforgató napján, mi nyársakat forgattunk. A www.delhus.hu receptversenyén a legjobb 3 recept egyike, Szalai Tamás Grill Világ- és Európabajnok séf véleménye alapján.