r
Nosalty Logó

Szent György napi nyársak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mártika és Feri
Szent György napi nyársak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nyársakhoz

Az öntethez

Összesen 561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nyársakhoz

Az öntethez

Összesen 2243 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nyársakhoz

Az öntethez

Összesen 94 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1156 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1566 micro
Összesen 561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3030 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1777.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    469 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    714 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    4623 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6265 micro
Összesen 2243 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A nyársakhoz

Az öntethez

Elkészítés

A nyársakhoz

  1. A spárgasípokat grillezés előtt megmossuk, megtisztítjuk és a bütyköket levágjuk, majd harmadoljuk.
  2. A padlizsánt és a cukkínit karikákra, a paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, majd ismét félbe vágjuk.
  3. A hagymákat megtisztítjuk, majd félbevágjuk (kereszt irányban).
  4. A padlizsánt kissé besózzuk, és kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy keserű ízét elveszítse. Lecsepegtetjük és megtörölgetjük.
  5. A spárgasípokat egyesével szalonnacsíkokba tekerjük és felváltva a cukkínivel, padlizsánnal, paprikával, gombával és a hagymával a 4 nyársra ráhúzzuk.
  6. Az elkészült nyársakat olívaolajjal megkenjük, majd borssal, sóval, kevés kakukkfűvel fűszerezzük.
  7. Izzó parázs fölött forgatva lassan megsütjük.
  8. Keverőtálba öntjük a joghurtot, és habverővel jól elkeverjük. Sóval, porcukorral, ízesítjük, végül hozzáadjuk a finomra megvágott friss kaprot is.A kapros joghurtos öntetet adjuk a nyársak mellé.
  9. (Az elkészült nyársakhoz Gyuri sógorom kedvére sült burgonya köretet is tálaltunk:-). )
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18953
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 25.

Ajánló

Bor ajánlat Szent György-hegyi olaszrizling  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szent György napi nyársak
Mártika és Feri 107 recept

Szent György napi nyársak: a kíváló kardforgató napján, mi nyársakat forgattunk. A www.delhus.hu receptversenyén a legjobb 3 recept egyike, Szalai Tamás Grill Világ- és Európabajnok séf véleménye alapján.  

Hozzávalók

A nyársakhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...