r
Nosalty Logó

Szélesmetélt paradicsomos chutney-val, buggyantott tojással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Szélesmetélt paradicsomos chutney-val, buggyantott tojással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Szélesmetélt

Chutney

Buggyantott tojás

356
Kalória
16.3g
Fehérje
49.2g
Szénhidrátok
10.3g
Zsír
264.8g
Víz
270.1g
Koleszterin
4.2g
Rost
6.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Szélesmetélt

Chutney

Buggyantott tojás

Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Szélesmetélt

Chutney

Buggyantott tojás

Összesen 1423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Szélesmetélt

Chutney

Buggyantott tojás

Összesen 99 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    264.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    4503 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3697 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    2008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1059.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    3522 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    18011 micro
  • Lut-zea
    3042 micro
Összesen 1423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1260 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

Szélesmetélt

  1. A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a villával kissé felvert tojásokat, majd kezdjük el összegyúrni a tésztát. (ha túl lágynak találnánk, akkor még egy kevés lisztet gyúrjunk hozzá)
  2. Ezután formázzunk belőle egy gombócot, majd fedjük le a tállal, amiben összegyúrtuk, és pihentessük kb. 15 percig.
  3. Ezután a tésztagombócot nyújtsuk ki vékonyra, majd vágjuk fel szélesmetéltnek. Megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha az összegyúrt tésztát tésztagéppel nyújtjuk ki, és vágjuk fel széles metéltnek.
  4. Egy nagyobb edénybe öntsünk bőséges vizet, adjunk hozzá egy nagy csipet sót, forraljuk fel, tegyük bele a tésztát, majd pár perc alatt főzzük készre.
  5. Ezután szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le, alaposan csepegtessük le, majd melegítsünk fel 1-2 evőkanál étolajat, adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, ízlés szerint sózzuk, és kevergetve melegítsük össze, és tálalásig tartsuk melegen.
  6. Ízlés szerint bolti házi szélesmetélttel is elkészíthetjük, akkor nincs más dolgunk, mint kifőzni a tésztát, majd olajon szintén átfuttatni.

Chutney

  1. A koriandert tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután öntsük egy mozsárba, és alaposan morzsoljuk össze.
  2. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A bazsalikomot vágjuk fel apróra, vagy turmixoljuk össze.
  3. A paradicsomokon egy éles késsel az alsó felükön csináljunk kis keresztmetszést, majd tegyük pár pillanatra forró vízbe. Ezután tegyük át hideg vízbe (vagy jeges vízbe), majd húzzuk le a héját, és daraboljuk fel.
  4. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt lila hagymát, majd addig pároljuk, hogy jól összeessen, és szép színt kapjon.
  5. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, az apróra vágott bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá az előzőleg megpörkölt, összemorzsolt koriandert, és főzzük kb. 20 percig. (közben többször keverjük meg, és ha szükséges ízesítsünk utána) Arra figyeljünk, hogy ne főzzük túl, inkább kissé darabos maradjon.

Buggyantott tojás

  1. Egy edényben forraljunk fel kb. 1 liter vizet, majd öntsünk bele két teáskanál 10%-os ecetet.
  2. A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forrásban lévő, örvénylő vízbe. (Mielőtt beleöntenénk a tojást, keverjünk kanállal örvényt a vízbe, majd annak a közepébe öntsük bele. Így szép, formás buggyantott tojást kapunk)
  3. Ezután mérsékeljük a hőfokot, és a gyöngyöző vízbe főzzük 3-4 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.
  4. Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni. (Én négy tojást főztem meg, és mindegyikkel így jártam el, külön-külön.)
  5. Tálalás előtt tegyünk a tányérra ízlés szerint a szélesmetéltből, kanalazzuk rá a paradicsomos chutney-t, helyezzük rá a buggyantott tojást, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!