r
Nosalty Logó

Székelykáposzta Toma konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Toma
Székelykáposzta Toma konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 906 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3228.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    2441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 906 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.3 g

Zsír

  • Összesen
    291.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12913.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    9764 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2453.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    536 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    1491 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    3726 micro
Összesen 3619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    297 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott lapockát felkockázzuk. A felaprított hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és a zsírjára sütjük. Ezután megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a babérlevelet, a köményt, és felöntjük kevés vízzel. Fedő alatt kb. 30-40 percig félpuhára sütjük.
  2. A káposztát 2-3-szor átöblítjük, és a húshoz adjuk, ezután felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és addig főzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhul. Végül ízlés szerint sóval ízesítjük, és tejföllel meglocsolva kínáljuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 3518
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán kiadós egytálétel, friss kenyérrel fogyasztva laktató és finom. Van aki tejfölös habarással készíti, én csak fogyasztáskor teszem rá a tejfölt. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...