r
Nosalty Logó

Székelykáposzta Katrin konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katrin
Székelykáposzta Katrin konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

480
Kalória
43g
Fehérje
13.9g
Szénhidrátok
27.6g
Zsír
350.6g
Víz
131.7g
Koleszterin
6.4g
Rost
4.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1934 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    350.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 480 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.2 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13165.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2425 mg
  • Nátrium
    9672 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1752.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2959 micro
Összesen 2401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A zsíron megdinszteljük az apró kockákra összevágott vöröshagymát. Félrehúzzuk, beleszórjuk az apró kockákra összevágott sertéshúst, megsózzuk, s beleszórjuk a borsot és a köménymagot és a pirospaprikát is.
  2. Jól megkeverjük, s visszarakjuk a gázra, majd 5 percnyi kevergetés után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. Ha forr, akkor lerakjuk takarékra a gázt, s fedő alatt kb. 40 percig főzzük, néha megkevergetjük.
  4. Ha letelt a 40 perc, akkor a savanyú káposztát, amit előtte lecsepegtettünk egy tálba (mert erre még lehet, hogy szükségünk lesz, ha nem elég savanyú az elkészült káposztánk), rászórjuk a pörköltre, összekeverjük, s felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
  5. Kb. 1 órát főzzük, először nagy lángon, ha felforr, akkor lerakjuk takarékra, s fedő alatt főzzük tovább, de néha megkevergetjük. Félidőben megkóstoljuk, ha nem elég savanyú, akkor a félretett savanyú léből öntünk bele, vagy ha szükséges, akkor megsózzuk.
  6. Ha letelt az 1 óra, s megpuhult a hús és a káposzta is, akkor elkészítjük a rántást. Ha színesedik a rántás, akkor félrehúzzuk, s kicsit felöntjük vízzel, jól elkeverjük, s a káposztához keverjük, majd még kb. 10 percig kevergetjük, s el is készült a székelykáposztánk.
  7. De ha még nem túl puha a hús vagy a káposzta, akkor még főzzük 10-20 percig, s utána rakjuk bele a rántást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 110 perc

Mi amikor tányérba szedjük a székelykáposztát, nagyon sok tejfölt rakunk rá, mert mi így szeretjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!