Székelykáposzta Katrin konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g sertéscomb364 kcal
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
-
0 kcal
Összesen
480
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0 kcal
Összesen
2401
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
45g sertéscomb82 kcal
-
45g savanyú káposzta9 kcal
-
7.6g vöröshagyma3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.7g sertészsír6 kcal
-
0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
0.7g sertészsír6 kcal
-
0 kcal
Összesen
108
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2633 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 1934 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 350.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 592 micro
Összesen
480
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215.2 g
Zsír
-
Összesen 138 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 659 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13165.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 2425 mg
-
Nátrium 9672 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1752.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 827 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2959 micro
Összesen
2401
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertéscomb
-
1 kg savanyú káposzta
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 ek sertészsír
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 késhegynyi bors
-
1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
Elkészítés
- A zsíron megdinszteljük az apró kockákra összevágott vöröshagymát. Félrehúzzuk, beleszórjuk az apró kockákra összevágott sertéshúst, megsózzuk, s beleszórjuk a borsot és a köménymagot és a pirospaprikát is.
- Jól megkeverjük, s visszarakjuk a gázra, majd 5 percnyi kevergetés után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
- Ha forr, akkor lerakjuk takarékra a gázt, s fedő alatt kb. 40 percig főzzük, néha megkevergetjük.
- Ha letelt a 40 perc, akkor a savanyú káposztát, amit előtte lecsepegtettünk egy tálba (mert erre még lehet, hogy szükségünk lesz, ha nem elég savanyú az elkészült káposztánk), rászórjuk a pörköltre, összekeverjük, s felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
- Kb. 1 órát főzzük, először nagy lángon, ha felforr, akkor lerakjuk takarékra, s fedő alatt főzzük tovább, de néha megkevergetjük. Félidőben megkóstoljuk, ha nem elég savanyú, akkor a félretett savanyú léből öntünk bele, vagy ha szükséges, akkor megsózzuk.
- Ha letelt az 1 óra, s megpuhult a hús és a káposzta is, akkor elkészítjük a rántást. Ha színesedik a rántás, akkor félrehúzzuk, s kicsit felöntjük vízzel, jól elkeverjük, s a káposztához keverjük, majd még kb. 10 percig kevergetjük, s el is készült a székelykáposztánk.
- De ha még nem túl puha a hús vagy a káposzta, akkor még főzzük 10-20 percig, s utána rakjuk bele a rántást.
- Elkészítettem: 65 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 122
- Össznézettség: 4633
- Feltöltés dátuma: 2020. július 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Mi amikor tányérba szedjük a székelykáposztát, nagyon sok tejfölt rakunk rá, mert mi így szeretjük.