r
Nosalty Logó

Szedres-túrós pogi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kicsivik
Szedres-túrós pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.6 g
  • Cink
    118 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3750.6 g
  • Cink
    474 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    367 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    46 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    216 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 2136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt, sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsit.
  2. Egy mély tálba szitáljuk a kétféle lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot és a sót.
  3. A lisztes keverékkel összemorzsoljuk a hideg vajat, majd belekeverjük a nagyobb darabokra aprított szedret.
  4. Jöhet a túró és a tejföl - homogén masszává keverjük a tésztát.
  5. Alaposan lisztezett felületre borítjuk a masszát, a tetejére is bőven szórunk a lisztből.
  6. 2 - 2,5 centi vastagra nyújtjuk, éles késsel gusztusosan felkockázzuk.
  7. Egy spatula segítségével a tepsibe sorakoztatjuk a pogikat, majd betoljuk a sütőbe.
  8. Miután szép aranysárga színt kaptak, lezárjuk a gázt, a tepsiben hagyjuk még pár percre, majd rácsra szedve hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3063
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Csupa meglepetés. Beleharapsz egy barna sütibe, aminek lila a belseje. Ráadásul szederdarabkákkal szemezhetsz, miközben a vártnál kevésbé édesebb falatot forgatsz a szádban. És milyen zaftos! Ezen az angol nyelvű oldalon bukkantam erre a se nem édes, se nem sós pogácsára, ahogy a kitalálója nevezi. Először a fotóba habarodtam bele, és miután elolvastam a leírást, rögtön tudtam, mi lesz a sorsa a hűtőben várakozó óriási, érett szederszemeknek. Az ötletgazda málnát használt, valószínűleg azért is lett a végeredmény sokkal világosabb - a szeder barnás-lilásra színezte a tésztát. De amint az eredeti recept is említi, nem baj, ha keverés közben összetörik a gyümölcs, épp ellenkezőleg! A vaj tényleg hideg legyen, különben olyannyira ragacsossá fog válni a tészta, hogy se szépen szeletelni, se a munkafelületről felvakarni nem lehet majd. Tudom, tapasztaltam. Azért lettek ilyen laposak és szabálytalanok a szeletek. Langyosan a legfincsibb. Ja, mivel szkeptikus voltam, és nem hittem el, hogy egy gyümölcsös sütihez elég 5dkg cukor, megfeleztem a tésztát és az egyik részt kicsit még utánaédesítettem. Kár volt. Valószínűleg azért is kaphatta a pogácsa elnevezést, mert messze nem olyan édes, mint egy süti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...