Szedres-túrós pogi
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
13.8g teljes kiőrlésű liszt46 kcal
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
9.6g vaj69 kcal
-
28.7g szeder12 kcal
-
20.6g tehéntúró30 kcal
-
6.9g tejföl14 kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 937.6 g
-
Cink 118 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 92 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 106.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 54 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.8 g
Zsír
-
Összesen 97.1 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3750.6 g
-
Cink 474 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 367 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 987 mg
-
Nátrium 1232 mg
-
Réz 19 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 426.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 675 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 46 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 216 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 636 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 461 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 572 micro
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.1 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Hozzávalók
-
120 g teljes kiőrlésű liszt
-
125 g finomliszt
-
1 ek sütőpor
-
0.5 teáskanál só
-
6 ek vaj
-
60 g tejföl
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt, sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsit.
- Egy mély tálba szitáljuk a kétféle lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot és a sót.
- A lisztes keverékkel összemorzsoljuk a hideg vajat, majd belekeverjük a nagyobb darabokra aprított szedret.
- Jöhet a túró és a tejföl - homogén masszává keverjük a tésztát.
- Alaposan lisztezett felületre borítjuk a masszát, a tetejére is bőven szórunk a lisztből.
- 2 - 2,5 centi vastagra nyújtjuk, éles késsel gusztusosan felkockázzuk.
- Egy spatula segítségével a tepsibe sorakoztatjuk a pogikat, majd betoljuk a sütőbe.
- Miután szép aranysárga színt kaptak, lezárjuk a gázt, a tepsiben hagyjuk még pár percre, majd rácsra szedve hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3063
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csupa meglepetés. Beleharapsz egy barna sütibe, aminek lila a belseje. Ráadásul szederdarabkákkal szemezhetsz, miközben a vártnál kevésbé édesebb falatot forgatsz a szádban. És milyen zaftos! Ezen az angol nyelvű oldalon bukkantam erre a se nem édes, se nem sós pogácsára, ahogy a kitalálója nevezi. Először a fotóba habarodtam bele, és miután elolvastam a leírást, rögtön tudtam, mi lesz a sorsa a hűtőben várakozó óriási, érett szederszemeknek. Az ötletgazda málnát használt, valószínűleg azért is lett a végeredmény sokkal világosabb - a szeder barnás-lilásra színezte a tésztát. De amint az eredeti recept is említi, nem baj, ha keverés közben összetörik a gyümölcs, épp ellenkezőleg! A vaj tényleg hideg legyen, különben olyannyira ragacsossá fog válni a tészta, hogy se szépen szeletelni, se a munkafelületről felvakarni nem lehet majd. Tudom, tapasztaltam. Azért lettek ilyen laposak és szabálytalanok a szeletek. Langyosan a legfincsibb. Ja, mivel szkeptikus voltam, és nem hittem el, hogy egy gyümölcsös sütihez elég 5dkg cukor, megfeleztem a tésztát és az egyik részt kicsit még utánaédesítettem. Kár volt. Valószínűleg azért is kaphatta a pogácsa elnevezést, mert messze nem olyan édes, mint egy süti.