r
Nosalty Logó

Szedres muffin fahéjas morzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adriennke26
Szedres muffin fahéjas morzsával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 839 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 3354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 318 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 839 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1430 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 3354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót habosra keverjük.
  2. A tojásokat egyenként hozzáadjuk.
  3. A pudingporral és sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk, és jól összekeverjük.
  4. A tésztát a papírral kibélelt muffintepsibe adagoljuk.
  5. A tészta tetejére ráhalmozzuk a megmosott, jól lecsepegtetett szedret (ha fagyasztott szedrünk van, felengedjük, és jól lecsepegtetjük).

A morzsához

  1. A morzsához valókat összedolgozzuk és rászórjuk a szederre.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1701
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szedres muffin fahéjas morzsával
Adriennke26 32 recept

Még a nyáron kinéztem magamnak ezt a receptet, de nem került rá sor. A napokban vettem fagyasztott szedret, és eszembe jutott ez a süti. Aztán gondoltam egyet, és módosítottam rajta egy kicsit. Az eredeti recept szerint 26 cm-es kapcsos tortaformában kellene sütni, teljes kiőrlésű liszt kellene bele és 15 dkg szeder és 20 dkg felszeletelt alma kellene a tészta tetejére. Én csak szedret használtam, finomlisztet tettem bele, a morzsa mennyiségét is megfeleztem, és muffinokat készítettem. UPDATE: Azóta elkészítettem a 26 cm-es formában is, 40 dkg szeder felhasználásával (az almát kihagytam), és a muffinnál felhasznált morzsa mennyiségének a duplájával. A sütési idő kb. 45-50 perc volt. Isteni finom volt.

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...