r
Nosalty Logó

Szamócás képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nadika
Szamócás képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához (20-25 db)

A krémhez

Összesen 2380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához (20-25 db)

A krémhez

Összesen 4759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához (20-25 db)

A krémhez

Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1735.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 2380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    221.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3471.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.4 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    362 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 4759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A tésztához (20-25 db)

A krémhez

Elkészítés

A tésztához (20-25 db)

  1. Tészta: A vizet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a sót, majd a zsírt.
  2. Ha elolvadt a zsír, és forr a víz, akkor hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg elválik az edény falától. Amíg forró, egyesével beletesszük a tojásokat, és robotgéppel beledolgozzuk.
  3. Kizsírozott tepsibe dió nagyságú gömböket helyezünk el, egymástól 4 cm távolságra.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
  5. A kész fánkokat félbevágjuk, kicsit kikaparjuk a közepét, és megtöltjük a krémmel.
  6. Krém: A pudingport egy edénybe rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük a tejjel. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1214
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

15 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert a tészta összeesik.

Hozzávalók

A tésztához (20-25 db)

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...