r
Nosalty Logó

Szalonnás borjúrolád

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Szalonnás borjúrolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3689 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2282.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 922 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294.1 g

Zsír

  • Összesen
    234.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9129 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    3407 mg
  • Nátrium
    4779 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 3689 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, majd a szeleteket csíkokra metéljük, olyan széles csíkokra, mint a bacon.
  2. A csíkokat baconbe tekerjük és fogpiszkálóval vagy tűzőtűvel összetűzzük.
  3. A paradicsomot forró vízbe mártva lehámozzuk, húsát daraboljuk.
  4. A hagymát kockára vágjuk.
  5. Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk a szalonnás tekercseket.
  6. 1 dl bort öntünk rá, lefedjük, puhára pároljuk.
  7. Levesszük a fedőt, megint pirítjuk, míg elfő a leve.
  8. Kivesszük a hústekercseket a serpenyőből, beledobjuk a kockára vágott hagymát, pirítjuk.
  9. Hozzáadjuk a paradicsom húsát, a paprikakrémet, a maradék bort, a fokhagymát, és borsot darálunk rá.
  10. A kisrugóssal kevergetve jól összefőzzük, míg mártás állagú nem lesz.
  11. A tűzről levéve pár csepp citromlével állítjuk be a kellemes pecsenyelé ízt.
  12. A pecsenyelét a hústekercsekkel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8078
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 02.

Ajánló

Gyors és finom vacsora. Vilmos fiamnak kénytelen voltam tésztát főzni mellé - életkorának megfelelően tésztafüggő. Az igazi köretek, amelyek a szalonnás tekerccsel a legjobban harmonizálnak azok a köretek, amelyeket Gundel a Feszty bélszín mellé ajánlott: burgonya - számtalan formában; pirított gomba, sült hagyma, sült paradicsom, sült paprika, kelbimbó, jól párolt zöldségek. Elegáns napokon szép és sokféle körettel adjuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szalonnás borjúrolád
Harmathy Ildikó 313 recept

A baconbe burkolás egyszerű és gyors módja a finom ízű hús vagy máj elkészítésének. Sertés, csirke, pulyka, borjú vagy marha húsa, a csirke vagy pulyka mája, vagy akár a gomba jól összejön a bacon szalonnával. A szeletelve kapható bacon nagy segítség a gyors és biztos gasztronómiai siker eléréséhez. Köszi, aki kitalálta!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...