r
Nosalty Logó

Szalagos fánk Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Szalagos fánk Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 676 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2349.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 3382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet kelesztőtálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk.
  2. A tejet megmelegítjük kézmelegre.
  3. A margarint kissé megolvasztjuk.
  4. Ezután az élesztőt a liszt mélyedésébe morzsoljuk.
  5. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, és 5 percig állni hagyjuk.
  6. Majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk, dagasztjuk, hogy szép, hólyagos tésztát kapjunk.
  7. Ezután kelesztőtál tetejét rátesszük, meleg helyen 40 percig kelni hagyjuk.
  8. Ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kissé áthajtogatjuk, és másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  9. Vászonterítőt enyhén meglisztezünk, majd kiszaggatjuk fánkszaggatóval vagy bögrével. Ha mindet kiszaggattuk, a maradék tésztát a kezünkkel összedolgozzuk, és szaggatjuk, de külön tesszük, mert azt sütjük utoljára ki.
  10. Ezután terítővel vagy konyharuhákkal letakarjuk, meleg helyen még 30 percig kelni hagyjuk.
  11. Egy 5 literes lábosba öntjük az 1 liter étolajat, felizzítjuk, majd kis tésztadarabbal megnézzük, elég izzó-e már az olaj a sütéshez. Akkor jó, ha a kis tésztadarab egyből feljön az olaj tetejére.
  12. Ha megsült, papírtörlőre kiszedjük addig, míg a tésztánk tart.
  13. Így elkezdhetjük a sütést 3 darab fér bele (illetve ki mekkorára szaggatja ki), de mindig a tészta alsó fele legyen felül, ezt fedő alatt sütjük szép pirosra, majd megfordítjuk, utána fedő nélkül süssük tovább.
  14. Tálalhatjuk lekvárral, csokoládékrémmel vagy ki mivel szereti.
  15. Ha minddel végeztünk, vaníliás porcukorral meghintjük. De lehet tölteni lekvárral, pudinggal, csokoládékrémmel. Én a töltéshez egy nagy orvosi fecskendőt használok, amelyet gyógyszertárakban lehet kapni..
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8415
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 21.

Ajánló

Ajánlani tudom hétköznapokra főzelék vagy más leves mellé, második fogásnak. De hétvégi desszertnek is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szalagos fánk Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

E finom szalagos fánk receptjét a Kenyeres Pajtásoktól kaptam. Tegnap el is készítettem, és sokkal egyszerűbb, mint az én hagyományos fánkom készítése. Amikor délután unokáim jöttek, s kérdezték, mama milyen finom illat van, akkor mondtam nekik, hogy fánkot sütöttem. Nagyon ízlett nekik, kérték is a receptet, meg hogy készítsek ilyet máskor is. Páromnak is nagyon ízlett, azt mondta, mindegyik nagyon finom, de ez a fánk csak eteti magát. Így ma is újra készítettem, és a családomnak vittem el, nagy volt az öröm, hogy mama ilyen hamar számukra is készített ebből a finom fánkból. Ez nagy öröm számomra, hogy ízlett mindenkinek, és sok dicséretet kaptam érte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...