r
Nosalty Logó

Szalagos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
07orsi10
Szalagos fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1665.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 2646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kovász készítése: kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk.
  2. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, rumot és jól kidolgozzuk. Az olvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, beleszórjuk a lisztet, majd összedolgozzuk a kovásszal, és langyos helyen kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, és letakarva újra kelesztjük.
  4. Lábasban étolajat melegítünk. (kb. 1,5 ujjnyi magasságban öntünk olajat). Ne lepje el a belerakott, kiszaggatott fánktésztát. Úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra (tehát, ami lisztes). A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros szalagos, megfordítjuk, és most már fedő nélkül sütjük tovább. Vigyázzunk, mert elég hamar megsül mindkét oldala!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 355
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
07orsi10 4 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...