r
Nosalty Logó

Szaftos vegán mac&cheese

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Vegán mac&cheese: tej- és tojásmentes rakott tészta, hamis sajtszósszal, pirult morzsás réteggel tálalva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

789
Kalória
21g
Fehérje
97.8g
Szénhidrátok
35.8g
Zsír
71.7g
Víz
-
Koleszterin
7.9g
Rost
5.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 789 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 4729 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 789 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    125.9 g

Zsír

  • Összesen
    214.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9754.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    683 mg
  • Foszfor
    2155 mg
  • Nátrium
    5912 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    430.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2533 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    12597 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 4729 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

A sajtszószhoz

  1. A burgonyát és édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. Egy lábosba tesszük a kesudióval és fokhagymával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy az ellepjen mindent. Fedő alatt addig főzzük az egészet, míg a zöldségek megpuhulnak. Ha kész, a főzővízből félreteszünk annyit, amennyi a recepthez kell.
  2. Egy turmixgépbe tesszük a zöldségeket, a kesudiót, majd hozzáadjuk a főzővizet, olívaolajat és fűszereket. Teljesen simára dolgozzuk (ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá további főzővizet), majd megkóstoljuk és ízlés szerint tovább fűszerezzük.

Az összeállításhoz

  1. A tésztát lobogó, alaposan megsózott vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és elkeverjük a sajtszósszal. Egy kiolajozott sütőtálba öntjük és elegyengetjük.
  2. A pankomorzsát elkeverjük az olívaolajjal és a morzsolt kakukkfűvel, majd a keveréket elegyengetjük a tészta tetején.
  3. A makarónit betesszük a sütőbe, ahol 200 fokon, felső sütési programon 10 perc alatt rápirítunk. Ha a morzsa aranybarna, kivesszük a sütőből a tésztát és azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Bizony, sajt nélkül is lehet sajtos makarónit készíteni: ez a vegán recept ráadásul nem az élelmiszerboltok feldolgozott sajthelyettesítő termékeit használja, hanem egészséges zöldségeket és olajos magokat. A végeredmény szaftos, karakteres és még egy ropogós morzsaréteggel is kiegészül.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!