r
Nosalty Logó

Szaftos báránysült

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Szaftos báránysült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 774 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3097 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2066 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 774 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    267.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4155.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    2391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 3097 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    617 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. Előző este a fűszersóval jól bedörzsöljük a megmosott és lecsepegtetett, feldarabolt húst. Lefóliázva hűtőbe tesszük. A báránydarabokat sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk .
  2. Teflon serpenyőben olajat hevítünk és belerakjuk a húst. Rátesszük a vajat, szép pirosra sütjük minden oldalát.
  3. Majd rátesszük a félbe szelt hagymát, az aszalt paradicsomot, a fokhagymát és felengedjük a borral. Lefedjük és alacsony hőfokon pároljuk. Addig pároljuk, ameddig a hús kezd elválni a csonttól.
  4. 35-40 perc alatt el is készült. Gombás röszti burgonyával és tárkonyos gombasalátával kínálhatjuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 2065
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaftos báránysült
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...