Szaftos báránysült
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
774
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
3097
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
74.7g báránygerinc181 kcal
-
4 kcal
-
0 kcal
-
0.4g fűszersó0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
11.2g fehérbor9 kcal
-
1.3g szárított paradicsom3 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
6.9g újhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
230
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 66.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1038.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 598 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 143.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2066 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
774
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.4 g
Zsír
-
Összesen 267.4 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 611 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4155.6 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1189 mg
-
Nátrium 2391 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 573.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 489 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8262 micro
-
Lut-zea 916 micro
Összesen
3097
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 617 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
-
1 kg báránygerinc
-
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
1 tk fűszersó
-
1 gerezd fokhagyma
-
1.5 dl fehérbor
-
2 db szárított paradicsom
-
2 ek olívaolaj
-
4 dkg vaj
-
1 db újhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Előző este a fűszersóval jól bedörzsöljük a megmosott és lecsepegtetett, feldarabolt húst. Lefóliázva hűtőbe tesszük. A báránydarabokat sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk .
- Teflon serpenyőben olajat hevítünk és belerakjuk a húst. Rátesszük a vajat, szép pirosra sütjük minden oldalát.
- Majd rátesszük a félbe szelt hagymát, az aszalt paradicsomot, a fokhagymát és felengedjük a borral. Lefedjük és alacsony hőfokon pároljuk. Addig pároljuk, ameddig a hús kezd elválni a csonttól.
- 35-40 perc alatt el is készült. Gombás röszti burgonyával és tárkonyos gombasalátával kínálhatjuk.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 2065
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sárika konyhája-Bíró Sára
70 recept