Svéd nutellás briós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 18% Zsír
A sütihez
-
79g finomliszt288 kcal
-
42g tej23 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g élesztő4 kcal
A kenéshez
A töltelékhez
-
25g nutella135 kcal
Összesen
643
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 754.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 16 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
643
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 70.8 g
Zsír
-
Összesen 158.1 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4527 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 669 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 855 mg
-
Nátrium 2593 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 529.6 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 95.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 857 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 839 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
3869
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 8.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A sütihez
- A tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és jól összedolgozzuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
- A kelt tésztát a lisztezett deszkán kinyújtjuk, téglalap alakúra, a tepsink méretére (40 x 35). A tésztát szilikonos papírra csúsztatjuk a tepsibe. Közepébe kenjük a nutellát, amivel kb. 15x30 alapú téglalapot kenünk ki, és körben kb. 10 cm szélesen üresen marad a tészta.
- Mindkét hosszabbik oldalon a széleket ollóval bevagdossuk 3 centiméterenként. Ezeket a bevagdosott széleket jobbról-balról felváltva behajtogatjuk középre. A végeit szintén visszahajtjuk.
- Megkenjük cukros vízzel, és 20 percre még a melegben kelesztjük.
- Az előmelegített sütőbe tesszük. Amikor aranybarna lesz (25 perc) kivesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x35x2
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1138
- Feltöltés dátuma: 2014. január 23.
Ajánló
Reggelire, tízórainak, uzsonnának tejjel, kakaóval, kávéval kitűnő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nemrég találtam rá erre a receptre a "Brioche suédoise au Nutella" francia honlapon. A briós név hallatán egy kerek formájú süteményre gondoltam. Ezzel szemben egy finom és gyönyörű süteményre leltem.