Svájci salátaöntet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
V.Attila
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 73% Zsír
Összesen
70
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 73% Zsír
Összesen
278
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 73% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 632.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 626 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 3.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
70
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 73% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2530.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 2502 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
278
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 73% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4518.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 4469 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
497
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Fontos a sorrend. Egy tálkába tegyük bele a 3 ek olajat, majd az ecetet (ha savanyúbban eszünk, lehet balzsamecetet tenni, én sima borecetet használok). Ezt addig kavarjuk, ameddig az ecet feloldódik az olajban. (Eleinte kicsi gyöngyszemek lesznek, de azok is feloldódnak. Könnyebb, ha kicsi, cseppformájú habverővel keverjük.)
- Hozzáadjuk a mustárt, a majonézt és a fűszereket. Ezt is összekavarjuk, egy krémes állagú masszát kapunk.
- Megmossuk a zöldségeket (saláta, retek, zöldhagyma, paradicsom, paprika, uborka, stb.) felvágjuk, és utána ráöntjük a fenti öntetet. Utána jól összekavarjuk, hogy minden zöldségdarabra jusson belőle.
- Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 195
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 75
- Össznézettség: 72562
- Feltöltés dátuma: 2014. május 01.
Ajánló
Ezt ebéd előtt szoktam összeállítani, és mire a második fogáshoz kerülünk, máris összeérnek az ízek. Tálalás előtt ajánlott még összekeverni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
V.Attila
13 recept
Amíg van friss zöldség, öntsük nyakon. :) A receptet egy svajci ismerösömtöl tanultam.