Svájci sajttorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sienne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
33g finomliszt121 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
7g víz0 kcal
A töltelékhez
-
50g gruyére sajt207 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
67g tej37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Összesen
499
kcal
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
4g só0 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
40g víz0 kcal
A töltelékhez
-
300g gruyére sajt1239 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
400g tej224 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2992
kcal
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
16.7g finomliszt61 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
-
3.3g víz0 kcal
A töltelékhez
-
25g gruyére sajt103 kcal
-
13.8g tojás17 kcal
-
33.4g tej19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
Összesen
250
kcal
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1708.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 604 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 653 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
499
kcal
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 142.5 g
Zsír
-
Összesen 181.8 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1031 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10253.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 3623 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 2353 mg
-
Nátrium 3919 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 287.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1558 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 191 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 509 mg
-
Retinol - A vitamin: 1540 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 769 micro
Összesen
2992
kcal
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 855.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
0.5 tk só
-
5 ek víz
A töltelékhez
-
300 g gruyére sajt
-
3 db tojás
-
4 dl tej
-
só ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük. (Villanysütő: 180 fok, legalsó tálca, alsó fűtés, gáztűzhely: közepes láng)
- Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit egy félkemény tésztává, kerekre nyújtjuk és sütőpapírral kibélelt kerek tepsibe simítjuk, a szélét a peremhez sodorjuk. A tésztát villával sűrűn megszurkáljuk.
- Egy púpozott evőkanálnyi liszttel megszórjuk a forma alját, majd eloszlatjuk a felületen a reszelt sajtot.
- Összekeverjük a tejet, felvert tojásokat, kicsi sót - a sajt sósságától függően vagy szinte semmi só nem kell bele - vagy akár egy kávéskanálnyi - , borsot, szerecsendiót és egyenletesen beleöntjük ezt is a formába.
- Addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ha túl gyorsan pirul a teteje, mérsékeljük a hőt és fektessünk rá egy papírt. Ha buborékok keletkeznek sütés közben (szoktak), szúrjuk ki villával.
- Salátával, valami tartalmasabb leves után, vagy önmagában is kiváló főfogás.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 200 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7443
- Feltöltés dátuma: 2011. november 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Sienne
16 recept
Tipikus svájci fogás, igazából jó svájci Gruyer sajtból az igazi. Persze helyettesíthető, de akkor az igazi, ha ízes sajtból készül. Talán emmenháli - parmesán keveréke, vagy hasonló érett sajt mehet bele (legalább részben). A permesán ugye kapásból olasz, ennyi a svájciságnak :), de legalább íze lesz tőle! A "Käsekuchent", pontosabban Wähe-t errefelé ebédre, vacsorára, előételként, stb. dresszinges fejes salátával fogyasztják (annak is írom hamarosan a receptjét). Egy ilyen tepsi 4-6 személyre elég, attól függ, fő vagy mellékfogásként szerepel-e.