r
Nosalty Logó

Svájci sajttorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sienne
Svájci sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 499 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2992 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 250 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 499 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    142.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1031 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10253.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    3623 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    2353 mg
  • Nátrium
    3919 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 2992 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. (Villanysütő: 180 fok, legalsó tálca, alsó fűtés, gáztűzhely: közepes láng)
  2. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit egy félkemény tésztává, kerekre nyújtjuk és sütőpapírral kibélelt kerek tepsibe simítjuk, a szélét a peremhez sodorjuk. A tésztát villával sűrűn megszurkáljuk.
  3. Egy púpozott evőkanálnyi liszttel megszórjuk a forma alját, majd eloszlatjuk a felületen a reszelt sajtot.
  4. Összekeverjük a tejet, felvert tojásokat, kicsi sót - a sajt sósságától függően vagy szinte semmi só nem kell bele - vagy akár egy kávéskanálnyi - , borsot, szerecsendiót és egyenletesen beleöntjük ezt is a formába.
  5. Addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ha túl gyorsan pirul a teteje, mérsékeljük a hőt és fektessünk rá egy papírt. Ha buborékok keletkeznek sütés közben (szoktak), szúrjuk ki villával.
  6. Salátával, valami tartalmasabb leves után, vagy önmagában is kiváló főfogás.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7437
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikus svájci fogás, igazából jó svájci Gruyer sajtból az igazi. Persze helyettesíthető, de akkor az igazi, ha ízes sajtból készül. Talán emmenháli - parmesán keveréke,  vagy hasonló érett sajt mehet bele (legalább részben). A permesán ugye kapásból olasz, ennyi a svájciságnak :), de legalább íze lesz tőle! A "Käsekuchent", pontosabban Wähe-t errefelé ebédre, vacsorára, előételként, stb.  dresszinges fejes salátával  fogyasztják (annak is írom hamarosan a receptjét). Egy ilyen tepsi 4-6 személyre elég, attól függ, fő vagy mellékfogásként szerepel-e.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...