Svájci répatorta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gubigabi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
25g sárgarépa9 kcal
-
25g dió164 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A cukormázhoz
A díszítéshez
-
1g narancshéj0 kcal
Összesen
328
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
300g sárgarépa109 kcal
-
300g dió1962 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A cukormázhoz
A díszítéshez
-
6g narancshéj6 kcal
Összesen
3942
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
23.8g sárgarépa9 kcal
-
23.8g dió156 kcal
-
17.5g tojás22 kcal
-
15.9g porcukor61 kcal
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A cukormázhoz
A díszítéshez
-
0.5g narancshéj0 kcal
Összesen
312
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 774 micro
-
β-karotin 1847 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
328
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79 g
Zsír
-
Összesen 215.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 146 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3770.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 671 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 547 mg
-
Foszfor 1783 mg
-
Nátrium 629 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 469.1 g
-
Cukor 372 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 425.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2546 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 459 micro
-
Kolin: 717 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 22162 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1714 micro
Összesen
3942
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 737 micro
-
β-karotin 1759 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a reszelt sárgarépát a darált dióval, a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal, a csipet sóval és a reszelt narancs héjával összekeverjük egy nagy tálban. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd az előbbi keveréket hozzáadjuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként, laza mozdulatokkal a masszához keverjük.
- A kész masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
- A cukormázhoz a 15 dkg porcukrot 2 ek narancslével simára keverjük, és a kihűlt tortára kenjük. Megszilárdulás után narancshéjszeletkékkel díszítjük.
- Legjobb, ha a tortát a felszolgálás előtti napon sütjük meg. Több napig is eláll.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 469
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 66309
- Feltöltés dátuma: 2010. április 24.
Ajánló
Húsvétkor mindenképpen, de más alkalmakkor is sikert aratunk vele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gubigabi
20 recept
A húsvét elmaradhatatlan kelléke. Mivel a társaságunk nagyon szereti, más alkalmakkor is el szoktam készíteni. Nagyon könnyű és fantasztikus ízű.