r
Nosalty Logó

Svájci répatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gubigabi
Svájci répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 3942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1847 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    215.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3770.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.1 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2546 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22162 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 3942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    737 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a reszelt sárgarépát a darált dióval, a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal, a csipet sóval és a reszelt narancs héjával összekeverjük egy nagy tálban. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd az előbbi keveréket hozzáadjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként, laza mozdulatokkal a masszához keverjük.
  3. A kész masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  4. A cukormázhoz a 15 dkg porcukrot 2 ek narancslével simára keverjük, és a kihűlt tortára kenjük. Megszilárdulás után narancshéjszeletkékkel díszítjük.
  5. Legjobb, ha a tortát a felszolgálás előtti napon sütjük meg. Több napig is eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 469
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 66309
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 24.

Ajánló

Húsvétkor mindenképpen, de más alkalmakkor is sikert aratunk vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svájci répatorta
Gubigabi 20 recept

A húsvét elmaradhatatlan kelléke. Mivel a társaságunk nagyon szereti, más alkalmakkor is el szoktam készíteni. Nagyon könnyű és fantasztikus ízű.

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...